Οι «αναλύσεις» των τελευταίων εβδομάδων για το Bitcoin, κάνουν λόγο για «γαλαξιακή» εκτόξευση της τιμής του ακόμα και στα 4.000.000 δολάρια. Πριν το τέλος του χρόνου στα 100.000 δολάρια σύμφωνα με τον Anthony Scaramucci του SkyBridge.

Το Bitcoin (XBT) που κυριαρχεί μεταξύ των κρυπτονομισμάτων θα εκτιναχθεί από τα 56.500 δολάρια στα 4.000.000 δολάρια ή απόδοση 6.960%.

Επίσης υπάρχουν εκτιμήσεις που αναφέρουν ότι η συνολική αξία των κρυπτονομισμάτων θα εκτιναχθεί από 1,72 τρισεκ. δολάρια στις 20 με 21 Φεβρουαρίου 2021 στα 80 τρισεκ. δολάρια σε 12 με 18 μήνες από σήμερα.

Εάν οι εκτιμήσεις για αξία ανά Bitcoin «εκτοξευθεί» στα 4.000.000 δολάρια από 56.000 με 57.500 δολάρια αυτό σημαίνει ότι όποιος επενδύσει σήμερα 10.000 ευρώ θα τα αυξήσει κατά 70 φορές δηλαδή 700.000 ευρώ.

Οι εκτιμήσεις για το Bitcoin

Ο Anthony Scaramucci, ιδρυτής της SkyBridge Capital και νέος επενδυτής σε κρυπτονομίσματα, προέβλεψε ότι το bitcoin θα έφτανε τα 100.000 δολάρια πριν το τέλος του 2021, αλλά πρότεινε στους επενδυτές να είναι προσεκτικοί σχετικά με την αγορά ψηφιακών κρυπτονομισμάτων.

Το SkyBridge Bitcoin Fund LP έχει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια σε bitcoin, δήλωσε ο Scaramucci.

«Νομίζω ότι θα δούμε τα 100.000 δολάρια σε αυτό το κρυπτονόμισμα πριν από το τέλος του 2021», δήλωσε ο Scaramucci.

Είναι απλώς μια κατάσταση προσφοράς και ζήτησης, ιδιώτες και θεσμικοί στρέφονται από τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία στα νέα ψηφιακά εκεί θα δοθεί η μεγάλη επενδυτική μάχη.

Μάλιστα ο Καναδάς εξέδωσε το πρώτο αμοιβαίο κεφάλαιο ETF σε κρυπτονομίσματα.

Γιατί ενισχύονται τόσο ραγδαία τα κρυπτονομίσματα;

Που αποδίδεται το ράλι στα κρυπτονομίσματα;

Οι λόγοι είναι πολλοί

1)Ανεξαρτησία και ανωνυμία

2)Διαπραγματεύονται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο

3)Λειτουργούν ως επενδυτικός μηχανισμός αντιστάθμισης έναντι του πληθωρισμού

4)Η πλεονάζουσα ρευστότητα των εταιριών ειδικά στις ΗΠΑ είναι εντυπωσιακά αυξημένη, οπότε εάν επενδύσουν το 1% της ρευστότητας τους αναλογεί σε κάποια δισεκατομμύρια

5)Το Bitcoin και όλα τα άλλα κρυπτονομίσματα, Ethereum, Binance Coin, PolKadot (Pol) , Cardano (ADA) , Tether, XRP, Litecoin κ.α. είναι περιορισμένης παραγωγής και εξόρυξης… και συνήθως όσοι τα αγοράζουν τα αποσύρουν από το σύστημα σε σκληρούς δίσκους.

6)Η αμερικανική εταιρεία επιχειρηματικών πληροφοριών MicroStrategy, η οποία ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια χρέους για να αγοράσει περισσότερα Bitcoin.

Η MicroStrategy το έχει ήδη πράξει: πούλησε 400 εκατομμύρια δολάρια σε μετατρέψιμα ομόλογα τον Δεκέμβριο, τα οποία πρόσθεσε σε μια ομάδα χρημάτων που χρησιμοποιήθηκε για την αγορά δισεκατομμυρίων νομισμάτων.

Η Tesla επίσης επένδυσε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, συμβάλλοντας στην αύξηση των τιμών.

Πρόσφατα η Bank of New York Mellon ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει σε κρυπτονομίσματα για τους πελάτες της.

Η Bridgewater, το μεγαλύτερο hedge fund στον κόσμο, σχεδιάζει να αγοράσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε Bitcoin,

Οι προβλέψεις που σοκάρουν

Το αμερικανικό fund Guggenheim εκτίμησε ότι η μακροπρόθεσμη τιμή του Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τα 600.000 δολάρια και η JPMorgan προέβλεψε ότι θα μπορούσε να φτάσει τα 146.000 δολάρια.

Με βάση την Global Equities Research το Bitcoin θα αυξηθεί στα 4 εκατομμύρια δολάρια τους επόμενους 18-24 μήνες.

Επίσης προέβλεψε ότι η συνολική αξία όλων των κρυπτονομισμάτων θα εκτιναχθεί στα 80 τρισεκατομμύρια δολάρια από 1,72 τρισεκ. δολάρια της τρέχουσας περιόδου.

Τα 80 τρισεκ. δολάρια είναι 8 φορές μεγαλύτερη αξία από όλο τον χρυσό του πλανήτη.

Ένας άλλος παράγοντας που θα μπορούσε να εκτοξεύσει το Bitcoin υψηλότερα είναι ότι κάθε Αμοιβαίο Κεφάλαιο θα πρέπει να κατέχει Bitcoin ή άλλα κρυπτονομίσματα.

Σημείωσε επίσης ότι πολλές κάρτες γραφικών που χρησιμοποιούνται επίσης για την εξόρυξη Bitcoin δεν είναι διαθέσιμες και τα χυτήρια πυριτίου όπως το TSMC λειτουργούν σε πλήρη χωρητικότητα και δεν μπορούν να κάνουν παραδόσεις τσιπ.

Πιο συντηρητική η J P Morgan

Η JPMorgan, σε ανάλυση της έθεσε ένα «θεωρητικό» μακροπρόθεσμο στόχο τιμών για το Βitcoin τα 146.000 δολάρια.

Το Bitcoin ανταγωνίζεται τον παραδοσιακό χρυσό, το bitcoin είναι μια μορφή ψηφιακού χρυσού», δήλωσε ο Νικόλαος Πανιγκιρτζόγλου της J P Morgan.

Είπε ότι η αξία του χρυσού που κατέχει ο ιδιωτικός τομέας, αποκλειστικά για επενδυτικούς σκοπούς, είναι περίπου 2,7 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Για να φτάσει το όριο αυτό το Bitcoin, θα πρέπει να φτάσει την τιμή των 146.000 δολαρίων.

Υπάρχουν όμως επιφυλάξεις, με τη μεγαλύτερη να είναι η μεταβλητότητα στην τιμή του Βitcoin.

Το ψηφιακό νόμισμα είναι γνωστό για τις επιθετικές διακυμάνσεις του το Bitcoin έχει «πέντε φορές μεγαλύτερη μεταβλητότητα από το χρυσό».

Τα ερωτήματα και οι ανησυχίες

Το ερώτημα στο μυαλό των σοβαρών επενδυτών είναι αν τα κρυπτονομίσματα είναι ένα ασφαλές μέρος για να επενδύσουν τον πλούτο τους.

Ο κύριος παράγοντας αυτού που θα μπορούσε να περιγραφεί ως «επενδυτική μανία» είναι ο «φόβος της απώλειας» και τρέχει ανεξέλεγκτα σε αυτήν την αγορά.

Από την μια υπάρχουν οι προβλέψεις για το Bitcoin που ισχυρίζονται ότι τα κρυπτονομίσματα είναι σαν χρυσός.

Πολλοί άνθρωποι το βλέπουν ως τρόπο να προστατευθούν από την πτώση της αξίας των χαρτονομισμάτων και ειδικότερα του δολαρίου.

Δεδομένου ότι το δολάριο είναι το αποθεματικό νόμισμα του κόσμου, πολλοί Αμερικανοί ανησυχούν για την πορεία του δολαρίου.

Ένας μεγάλος κίνδυνος για τους επενδυτές στο Bitcoin είναι ότι θα μπορούσε να γίνει «παράνομο» ή να απαγορευτεί η διαπραγμάτευσή του.

Εάν αυτό συνέβαινε σε πολλές χώρες, θα έβλαπτε δραστικά την συναλλακτική και επενδυτική δραστηριότητα.

Αυτό θα μπορούσαν να το πράξουν ορισμένα κράτη με τον ισχυρισμό ότι προστατεύουν τους επενδυτές.

Μην λησμονούμε ότι με το Bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα οι κεντρικές τράπεζες χάνουν αξία.

Είναι μάλλον ανόητο να πιστεύουμε ότι όσοι έχουν τον έλεγχο των νομισμάτων fiat θα παραδώσουν την εξουσία τους στα κρυπτονομίσματα.

Η Πρόεδρος της ΕΚΤ Lagarde έχει στοχοποιήσει το Bitcoin ότι διευκολύνει ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

«Για όσους είχαν υποθέσει ότι μπορεί να μετατραπεί σε νόμισμα το Bitcoin, λυπάμαι τρομερά, αλλά είναι εξαιρετικά κερδοσκοπικό περιουσιακό στοιχείο, που σχεδίασε κάποια αστεία επιχείρηση, ξεπλένουν μαύρο χρήμα».

Τι συνέβη στην Γερμανία;

Στην Γερμανία έκλεισαν μια πλατφόρμα συναλλαγών που είχε περίπου μισό εκατομμύριο πελάτες γιατί είχαν παρεισφρήσει έμποροι ναρκωτικών.

Αυτό αποδεικνύει ότι οι κεντρικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της ΕΚΤ, επικεντρώνονται όλο και περισσότερο στην ανάπτυξη των δικών τους ψηφιακών νομισμάτων ως επίσημη εναλλακτική λύση έναντι των μετρητών ή των κρυπτονομισμάτων.

Το Bitcoin είναι ένα άυλο περιουσιακό στοιχείο που οδηγείται από την κερδοσκοπική μανία.

Ανά πάσα στιγμή οι εποπτικές αρχές μπορούν να μπλοκάρουν τα κρυπτονομίσματα επειδή ανησυχούν να μην χάσουν τον έλεγχο.

Πριν από χρόνια, ο Jamie Dimon, Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase χαρακτήρισε το Bitcoin ως απάτη, «οποιοσδήποτε trader Βitcoin θα απολυθεί επειδή είναι ανόητος»

Ωστόσο και η J P Morgan έχει ανακαλέσει αυτές τις εκτιμήσεις.

Η JPMorgan δεν είναι η μόνη μεγάλη τράπεζα που αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τη νέα πραγματικότητα της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης και των κρυπτονομισμάτων.

Πρόσφατα, η Goldman Sachs φιλοξένησε ένα ιδιωτικό φόρουμ με τον CEO της εταιρείας κρυπτογράφησης Galaxy Digital.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μίλησε για το Bitcoin, Ethereum και άλλα κρυπτονομίσματα καθώς και το μακροοικονομικό τους περιβάλλον.

Το θέμα είναι ότι εταιρείες με συστήματα πληρωμών όπως Tesla, MicroStrategy και το PayPal, υιοθετούν και δέχονται τα κρυπτονομίσματα.

Η εμπλοκή μεγάλων εταιριών θεωρείται για πολλούς στρατηγική νομιμοποίησης των κρυπτονομισμάτων.

Μια άλλη άποψη

Εάν κάποιος σας πουλήσει το σπίτι του για μια χούφτα διαμαντιών, μπορεί να το κάνει μόνο και μόνο επειδή υποθέτει ότι τα διαμάντια μπορούν να πουληθούν γρήγορα στην αγορά.

Το ίδιο συμβαίνει ή επιχειρείται και για τα κρυπτονομίσματα, η αγορά πρέπει να ξέρει ότι οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να πουληθούν τα κρυπτονομίσματα.


Πηγή: mononews.gr

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.