Έρευνα της NYDIG διαπίστωσε ότι οι συναλλαγές στο δίκτυο του bitcoin ξεπέρασαν πέρυσι τα 3 τρισ. δολάρια


Το bitcoin ξεπέρασε τα 3 τρισ. δολάρια σε συναλλαγές πληρωμών πέρυσι, επισκιάζοντας τις American Express (AmEx) και Discover, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας από την εταιρεία επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα, NYDIG.

«Το bitcoin έχει αναρριχηθεί στην τρίτη θέση της κατάταξης, σημειώνοντας σημαντική αύξηση του όγκου συναλλαγών», έγραψαν οι ερευνητές της NYDIG σε πρόσφατη έκθεσή τους και προσθέτουν: «Παρότι αυτή η αύξηση του όγκου των συναλλαγών δεν ήταν ισομερής, από έτος σε έτος, εξετάζοντας τα στοιχεία σε επίπεδο 5ετίας έχει σημειώσει απίστευτο ρυθμό ανάπτυξης».

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο όγκος συναλλαγών του bitcoin αυξήθηκε σχεδόν κατά 100% ετησίως τα τελευταία πέντε χρόνια.

Την ίδια ώρα οι καταναλωτικές δαπάνες αρχίζουν να ανακάμπτουν από την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία, αλλά είναι αβέβαιο το εάν αυτή η τάση θα έχει συνέχεια δεδομένης της πληθωριστικής πίεσης και της αυξανόμενης ανησυχίας για τις νέες παραλλαγές του Covid.

Η AmEx στα οικονομικά της αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο ανακοίνωσε ρεκόρ δαπανών από τους κατόχους των καρτών της. Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι των καρτών της ξόδεψαν 368,1 δισ. δολάρια το τελευταίο τρίμηνο του 2021, έναντι 285,9 δισ. δολαρίων το 2020.

 

 

Αύξηση στις συναλλαγές της ανακοίνωσε και η Discover, με τις δαπάνες των χρεωστικών καρτών της να αυξάνονται κατά 18% από έτος σε έτος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου.

Παρότι οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες θα συνεχίσουν να αυξάνονται το 2022, πλέον η αλλαγή της νομισματικής πολιτικής έχει δημιουργήσει αβεβαιότητα. Οι καταναλωτικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 0,6% τον Δεκέμβριο, σημειώνοντας αναπάντεχη πτώση, λαμβάνοντας υπόψη τις συνήθεις εποχιακές τάσεις που καταγράφονται τον συγκεκριμένο μήνα. Κάποιοι αναλυτές εκτιμούν ότι οι τάσεις αυτές υποδηλώνουν ένα επερχόμενο ράλι για το bitcoin.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της εταιρείας ερευνών CoinShares  «Από τη μία πλευρά, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) έχει εντολή να ελέγξει τον πληθωρισμό, αλλά έχει επίσης εντολή να διατηρήσει σταθερές τις τιμές. Επί του παρόντος είναι πολύ δύσκολο να δούμε πώς η Fed θα μπορέσει να ελέγξει και τα δύο». Και η έκθεση καταλήγει: «Συνεπώς, υπάρχει υψηλός κίνδυνος λάθους πολιτικής από την Fed (εάν περιμένει πολύ καιρό και στη συνέχεια προχωρήσει επιθετικά με μεγάλη αύξηση των επιτοκίων) και κίνδυνος sell off του δολαρίου, σενάρια που και τα δύο πιθανότατα θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά στο bitcoin και τα άλλα περιουσιακά στοιχεία».

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.