Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών νομιμοποίησης του bitcoin στο Ελ Σαλβαδόρ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποιεί για μακροοικονομικά, οικονομικά και νομικά ζητήματα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΔΝΤ: "Τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων μπορεί να ενέχουν σημαντικούς κινδύνους και τα αποτελεσματικά ρυθμιστικά μέτρα είναι πολύ σημαντικά κατά την αντιμετώπισή τους."

 

 

Το ΔΝΤ βλέπει να ανακύπτουν προβλήματα με την υιοθέτηση του bitcoin από το Ελ Σαλβαδόρ

Ο Gerry Rice, εκπρόσωπος του ΔΝΤ, μιλώντας σε προγραμματισμένη συνέντευξκη τύπου στην Washington, αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του Ελ Σαλβαδόρ, είπε:

"Η υιοθέτηση του bitcoin ως νόμιμου χρήματος εγείρει ορισμένα μακροοικονομικά, οικονομικά και νομικά ζητήματα που απαιτούν πολύ προσεκτική ανάλυση, επομένως παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και θα συνεχίσουμε τη διαβούλευση με τις αρχές. Τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων μπορεί να ενέχουν σημαντικούς κινδύνους και τα αποτελεσματικά ρυθμιστικά μέτρα είναι πολύ σημαντικά κατά την αντιμετώπισή τους."

Ο Gerry Rice προσέθεσε ότι αντιπροσωπεία του ΔΝΤ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Bukele την Πέμπτη ώστε να συζητηθεί η ψήφιση του νόμου που νομιμοποίησε το bitcoin. Πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν μας ότι το Ελ Σαλβαδόρ βρίσκεται σε συζητήσεις με το ΔΝΤ για την λήψη δανείου ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.