Ο Sven Giegold, επί μακρόν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζητά τον περιορισμό της εξόρυξης Bitcoin

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Πράσινης Ομάδας και μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Sven Giegold,  ζήτησε να περιοριστεί νομοθετικά η κατανάλωση ενεργειακών πόρων από τα κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin μιλώντας σε συνέντευξη στην Funke Mediengruppe: 

"Εάν τα κρυπτονομίσματα ήταν μικρά παιχνίδια από άμμο, τότε δεν θα υπήρχε ανάγκη ρύθμισης, πρέπει να δοθεί χώρος στις καινοτόμες τεχνολογίες. Αλλά αν κάτι βλάπτει οικολογικά στην κλίμακα που το κάνει η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων όπως το bitcoin, τότε πρέπει να παρέμβουμε"

Ο Giegold ισχυρίζεται ότι το αποτύπωμα CO2 του Bitcoin βλάπτει τη γερμανική οικονομία αυξάνοντας παράλληλα τις παγκόσμιες εκπομπές θερμοκηπίου.

Προσθέτει ότι ο περιορισμός της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων θα έπρεπε να βρισκόταν ήδη στην ατζέντα της ΕΕ, υποστηρίζοντας ότι οι κανονισμοί για τη βιομηχανία εξόρυξης είναι "καθυστερημένοι".Ο Giegold λέει ότι η Ευρώπη απαγορεύει τα αυτοκίνητα που καταναλώνουν ορυκτά καύσιμα, τα οποία έχουν μεγαλύτερη χρησιμότητα από το bitcoin:

"Ένα αυτοκίνητο έχει τουλάχιστον τη χρησιμότητα μεταφοράς ενός ατόμου από το σημείο Α στο σημείο Β."

Η κριτική που ασκεί ο Giegold δεν αποτελεί έκπληξη καθώς είναι εξέχον μέλος του γερμανικού φιλο-οικολογικού Green Party, τα ποσοστά του οποίο βρίσκονται μπροστά από τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Angela Merkel στις εκλογές.

Η συζήτηση για το ενεργειακό αποτύπωμα της εξόρυξης του bitcoin έχει ανάψει για τα καλά. Τα απόνερα της απόφασης του Elon Musk για αναστολή αποδοχής bitcoin από την Tesla φαίνεται ότι θα γίνει ένα τσουνάμι που θα στρέψει την συζήτηση στο πρασίνισμα του bitcoin. Εδώ είμαστε και θα το δούμε να εξελίσσεται μπροστά μας. Θα δούμε πολύ σύντομα την δημιουργία αποκλειστικά πράσινων εγκαταστάσεων εξόρυξης και την κουβέντα να ξαναπαίρνει άλλη τροπή. Αλλά αυτά είναι για το ...μέλλον. Ας αρκεστούμε για την ώρα στην παρακολούθηση των tweet του αγαπητού κύριου Musk...


To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.