Η βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων στη Νότια Κορέα δεν σταματά να αντιμετωπίζει όλο και περισσότερες πιέσεις από τις ρυθμιστικές και φορολογικές αρχές. Τώρα, οι εξορύκτες κρυπτονομισμάτων θα πρέπει να πληρώσουν φόρους, ακολουθώντας την ίδια οδό με τους εμπόρους ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από το 2022

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο dongA , οι εξορύκτες των οποίων τα κέρδη ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια γουον ετησίως (περίπου 2.220 δολάρια) θα φορολογούνται με 20% επί των κερδών τους.

Το κόστος της απαιτούμενης ηλεκτρικής ενέργειας για τις εξορυκτικές εργασίες θεωρείται ως απαραίτητο κόστος για τις εργασίες και θα αφαιρείται από τα συνολικά έσοδα, θα πρέπει όμως να περιγράφεται με απόλυτη σαφήνεια η κατανάλωσή του.

 

 

Αξιωματούχος του υπουργείου οικονομικών είπε:

"Θα πρέπει να αποδειχθεί πόσα κρυπτονομίσματα εξορύχθηκαν θέτοντας σε λειτουργία έναν υπολογιστή, σε συγκεκριμένο μέρος, και η απαιτούμενη κατανάλωση και χρέωση της ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτήθηκε."

Τα τέλη των συναλλαγών από το συνολικό εισόδημα θα ληφθούν επίσης υπόψη στο φορολογικό σύστημα. Επιπλέον, οι εξορύκτες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στη χώρα θα πρέπει να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις κάθε χρόνο τον Μάιο, αναφέροντας λεπτομερώς το κέροδοςεπί της αξίας των εικονικών νομισμάτων που εξορύχθηκαν κατά το τελευταίο οικονομικό έτος.

Αυτές οι φορολογικές υποχρεώσεις των εξορυκτών θα τεθούν σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους.

Όπως βλέπουμε η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ενισχύει την στάση της ως προς τον έλεγχο όλων των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα.

Πρόσφατα  οι φορολογικές αρχές της Νότιας Κορέας κατάσχεσαν κρυπτονομίσματα αξίας 22 εκατομμυρίων δολαρίων, περισσότερων από 1.500 παραβατών της φορολογικής νομοθεσίας. Τα κρυπτονομίσματα κατασχέθηκαν κατευθείαν από τους λογαριασμούς των παραβατών σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.