Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου eBay Jamie Iannone, αποφασίστηκε η να προστεθούν τα κρυπτονομίσματα ως νέα επιλογή πληρωμής.

Όπως είπε στο CNBC την Δευτέρα:

"Διευρύνουμε τους τύπους πληρωμών που δεχόμαστε ... συνεχίζουμε να κοιτάμε σε άλλες επιλογές όπως είναι τα κρυπτονομίσματα"

Επιπλέον, η εταιρεία εξετάζει τρόπους εκμετάλλευσης των πωλήσεων NFT (non-fungible tokens) από την πλατφόρμα της.

 

 

Στο παρελθόν είχε υπάρξει σχετική φημολογία. Συγκεκριμένα, το 2019 είχε αναφερθεί η μελλοντική αποδοχή κρυπτονομισμάτων για πληρωμές από την εταιρεία, την οποία όμως είχε σπεύσει εκπρόσωπός της να διαψεύσει:

"Τα κρυπτονομίσματα δεν είναι αποδεκτά ως μέσο πληρωμής στην πλατφόρμα της eBay, ούτε αποτελούν μέρος της στρατηγικής μας στον τομέα των πληρωμών."

Όμως έκτοτε έχει τρέξει πολύ νερό στο αυλάκι, και απ' ότι φαίνεται ο χώρος των κρυπτονομισμάτων μεγάλωσε τόσο πολύ ώστε να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την αλλαγή εκείνης της στρατηγικής.

Πάντως για να είμαστε ακριβείς, πρέπει να αναφέρουμε ότι οι πρώτες σκέψεις της εταιρείας, για αποδοχή κρυπτονομισμάτων, είχαν αρχίσει να εκδηλώνονται ήδη από το ...μακρινό 2013 , όμως τα πάντα είχαν έκτοτε καταχωνιαστεί στα συρτάρια της.

Πρόσφατα, η PayPal, η οποία ας μην ξεχνάμε υπήρξε στο παρελθόν θυγατρική της eBay, ξεκίνησε να προσφέρει στους πελάτες της που κατοικούν στις ΗΠΑ, με την προοπτική επέκτασης σύντομα και στον υπόλοιπο κόσμο, την δυνατότητα πληρωμών με κρυπτονομίσματα.

 

 
To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.