Η αυτοκινητοβιομηχανία του Elon Musk, αποκάλυψε ότι ρευστοποίησε ένα μέρος από τα bitcoin που είχε αποκτήσει μετά τις πολυσυζητημένες αγορές που είχε κάνει στις αρχές του 2021.

Αυτό φάνηκε από τα φορολογικά έγγραφα που κατατέθηκαν, στα οποία φαίνεται ότι πουλήθηκαν bitcoin αξίας 272 εκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2021. Υπολογίζεται ότι πουλήθηκε περίπου το 10% των συνολικών bitcoin που κατείχε, παρέχοντας στον ισολογισμό της εταιρείας ένα θετικό αποτέλεσμα 101 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σε κριτική που του ασκήθηκε από το twitter, με το σκεπτικό ότι βοήθησε στην άνοδο του νομίσματος ώστε να έχει κέρδος, απάντησε ότι δεν πούλησε κανένα από τα δικά του bitcoin, αλλά ήταν η εταιρεία που το έκανε για να βελτιώσει την ρευστότητά της.

 

 

Τον περασμένο Φεβρουάριο είχε συζητηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο η αποκάλυψη του γεγονότος ότι η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla είχε αγοράσει bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιανουάριο του 2021. Η αποκάλυψη εκείνη είχε δώσει τεράστια ώθηση στην ανοδική πορεία του bitcoin.

Λίγο αργότερα, τον Μάρτιο, η Tesla ανακοίνωσε  ότι πλέον θα δεχόταν πληρωμές για την αγορά αυτοκινήτων της σε bitcoin, ενώ Musk επιβεβαίωνε ότι αυτά τα bitcoin δεν πρόκειται να μετατραπούν σε δολάρια.

Η κίνηση της Tesla, με την αγορά των bitcoin, πυροδότησε αντίστοιχες κινήσεις και από άλλες μεγάλες εταιρείες, οι οποίες εισήγαγαν bitcoin στους ισολογισμούς τους, δημιουργώντας επιπλέον ώθηση στο ράλι της τιμής του κρυπτονομίσματος που ζήσαμε μέχρι πρόσφατα.

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.