Ο Dan Schulman, Διευθύνων Σύμβουλος της PayPal, μίλησε για την επέκταση της εταιρείας του στον χώρο των κρυπτονομισμάτων σε συνέντευξη  που παραχώρησε στο Time. Είπε ότι περιμένει τον μετασχηματισμό του ηλεκτρονικού εμπορίου σε μια εξατομικευμένη εμπειρία αγορών οδηγούμενων από τις πλατφόρμες των κοινωνικών δικτύων. Το bitcoin θα μπορούσε να δώσει να δώσει ώθηση σε μια τέτοια αλλαγή που να μεταφερθεί σε ολόκληρο το οικονομικό σύστημα.

Ο Schulman πιστεύει ότι το 2020 ήταν μια κρίσιμη χρονιά κατά την οποία επιταχύνθηκε "η τάση των ψηφιακών πληρωμών κατά τρία ή και πέντε χρόνια".

Η πανδημία του Covid-19 έκανε αρκετούς να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το PayPal και άλλες παρόμοιες πλατφόρμες για τις καθημερινές τους αγορές. Ο Schulman κοινοποίησε στοιχεία που δείχνουν ότι η PayPal την περασμένη χρονιά χρησιμοποιήθηκε για 15,4 δισεκατομμύρια πληρωμές συνολικής αξίας 936 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η τάση θα μπορούσε να οδηγήσει το 2021 σε τέτοια αύξηση, ώστε να ικανοποιηθεί η επιθυμία της PayPal για 300 εκατομμύρια χρήστες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της PayPal πιστεύει ότι την επόμενη δεκαετία θα μειωθεί η χρήση των μετρητών για πληρωμές. Μια αλλαγή που δεν θα αφήσει ανεπηρέαστες τις καθιερωμένες μεθόδους πληρωμών όπως είναι οι πιστωτικές κάρτες, οι επιταγές και τα εμβάσματα. Προβλέποντας ότι το bitcoin αλλά και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα θα επωφεληθούν, είπε:

"Και όταν αρχίσουν όλα αυτά να συμβαίνουν, οι κεντρικές τράπεζες χρειάζεται να ξανασκεφτούν την νομισματική πολιτική, γιατί δεν μπορείς πια να εκδίδεις περισσότερο χάρτινο χρήμα στο σύστημα γιατί ο κόσμος δεν χρησιμοποιεί χάρτινο χρήμα. Και έτσι έρχονται τα ψηφιακά νομίσματα."

Επίσης χαρακτήρισε το παραδοσιακό χρηματοοικονομικό σύστημα ως "αναποτελεσματικό" και ζήτησε τρόπους "εκσυγχρονισμού" για να είναι πιο περιεκτικό και οικονομικά αποδοτικό. Κατά μέσο όρο, μια συναλλαγή σε αυτό το σύστημα μπορεί να έχει μια μέση χρέωση στο ύψος του 2,8%. Για τον λόγο αυτό, πολλοί αναγκάζονται να κάνουν συναλλαγές έξω από αυτό, είπε ο Schulman:

"... θε περιμένατε με τον όγκο και τις τεχνολογικές βελτιώσεις να μειωνόταν, αλλά το χειρότερο πράγμα με το 2,8% όταν έχεις λιγότερο εισόδημα, ή όταν είσαι εκτός του συστήματος, και δεν είσαι εύπορος, τότε αυτό το ποσοστό που παίρνουν είναι σαν 1.000 μονάδες βάσης, δεν είναι 280 μονάδες βάσης ... Υπάρχει τρόπος να κάνεις τα πράγματα αποδοτικότερα, με μικρότερο κόστος και να προσθέσεις χρησιμότητα στο σύστημα;"Τα ψηφιακά νομίσματα έκδοσης των κεντρικών τραπεζών (CBDC) θα μπορούσαν να είναι εργαλείο για την επίτευξη ενός τέτοιου στόχου. Για παράδειγμα με ένα ψηφιακό δολάριο, η χρηματική βοήθεια που παρέχει η κυβέρνηση των ΗΠΑ σε πολίτες της, θα μπορούσε να γίνει μέσω της πλατφόρμας της PayPal. Αντίστοιχα οι πολίτες μέσω αυτής της πλατφόρμας θα μπορούσαν να πληρώνουν τους φόρους τους.

Η PayPal εξέταζε τις υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων που παρουσίασε πρόσφατα, από το 2014. Όμως η αστάθεια και ο χαμηλός βαθμός υιοθέτησης ήταν ανασταλτικός παράγοντας για την εφαρμογή τους μέχρι πρόσφατα. Τώρα όμως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Σε δέκα χρόνια, η PayPal και το bitcoin θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε μια υπερ-εφαρμογή που θα λειτουργούσε σαν γέφυρα, συνδέοντας τους ανθρώπους με άλλες εφαρμογές. Έτσι, οι χρήστες θα μπορούσαν να έχουν περισσότερο έλεγχο στα δεδομένα τους και στον τρόπο που αλληλεπιδρούν με προϊόντα και υπηρεσίες. Σχετικά με τη ζήτηση για bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα, ο Schulman είπε:

"Η ζήτηση από την πλευρά των κρυπτονομισμάτων ήταν πολλαπλάσια από ότι περιμέναμε. Υπάρχει πολύς ενθουσιασμός."

Στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, η PayPal ανακοίνωσε  ότι σύντομα οι πολίτες των ΗΠΑ θα μπορούν να κάνουν πληρωμές με κρυπτονομίσματα μέσω των εφαρμογών της, ενώ εντός του έτους αυτή η δυνατότητα θα επεκταθεί προς όλους. Λόγω της φύσης της άδειας (BitLicense), που χορηγείται από την πολιτεία της Νέας Υόρκης, η εταιρεία πρέπει να κατέχει BTC, ETH, LTC, σε ισοτιμία 1:1 με τους χρήστες της.

Οπότε, επιπλέον ζήτηση για bitcoin ή για οποιοδήποτε άλλο κρυπτονόμισμα στην PayPal δημιουργεί άμεση πίεση αγοράς στην αγορά. Και κάτι τέτοιο έχει επίδραση και στην τιμή διαπραγμάτευσης...


To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.