Εν μέσω της αναταραχής των αγορών των κρυπτονομισμάτων, έρχονται νέα σχετικά με τη διοίκηση Biden πως προετοιμάζει την σύνταξη ρυθμιστικών οδηγιών για το bitcoin.

Πηγή εξοικειωμένη με το ζήτημα δήλωσε στον Charlie Gasparino  στο FOX Business ότι ο επικείμενος κανονισμός, ο οποίος θα επικεντρώνεται στην υποδομή και τη φορολογία των κρυπτονομισμάτων, διευθύνεται από τη Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, Janet Yellen και τον αναπληρωτή της, Wally Adeyemo.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Gary Gensler, ο νεοδιορισθείς επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), αναμένει οδηγίες από το Υπουργείο Οικονομικών για την ανάπτυξη ενός περιεκτικού ρυθμιστικού πλαισίου για to bitcoin και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα.

Αν και δεν έχει αποσαφηνιστεί πότε θα δημοσιευτεί ο κανονισμός, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ήδη προτείνει έναν κανόνα κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που θα απαιτεί από τους χρήστες κρυπτονομισμάτων να υποβληθούν υποχρεωτικά σε διαδικασία Know-Your-Customer (KYC) εάν πραγματοποιούν συναλλαγές άνω των 3.000 δολαρίων.

Η κίνηση εκείνη είχε σχολιαστεί αρνητικά από πολλούς πρωταγωνιστές της βιομηχανίας των κρυπτονομισμάτων, όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος του Kraken, Jesse Powell, που είχε πει ότι αυτή η πρωτοβουλία έρχεται σε αντίθεση με τον ψευδώνυμο χαρακτήρα των κρυπτονομισμάτων.

 

 

Ο Powell τότε είπε ότι η κίνηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ θα μπορούσε να είναι η κορυφή του παγόβουνου, καθώς πιστεύει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η εφαρμογή πιο αυστηρών κανονισμών. Επίσης είπε ότι το Kraken ίσως αναγκαστεί να μετακινήσει την έδρα του από τις ΗΠΑ σε άλλη χώρα.

Η Yellen, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του προτεινόμενου κανονισμού για τα κρυπτονομίσματα, πάντα ήταν επικριτική κατά των κρυπτονομισμάτων και ειδικά του bitcoin.

Τον Φεβρουάριο, το κρυπτονόμισμα με την μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση της αγοράς δέχθηκε μερικά καταστροφικά χτυπήματα από την Yellen, τα οποία έσπρωξαν την τιμή του σε πτωτική πορεία.

Παρόλο που ισχυρίζεται ότι της αρέσει η δυναμική του bitcoin, πιστεύει ότι χρησιμοποιείται κυρίως από εγκληματίες για τη διεξαγωγή παράνομων δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σχολιάζοντας τη χρήση του bitcoin στις πληρωμές, λέει ότι είναι εξαιρετικά κερδοσκοπική και αναποτελεσματική μέθοδος για τις συναλλαγές λόγω της υψηλής κατανάλωσης ενέργειας.

Εν αναμονή λοιπόν...

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.