Η Γερουσία ενέκρινε την επιλογή του Προέδρου Joe Biden να αναλάβει το τιμόνι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) o Gary Gensler.

Ο ακαδημαϊκός και πρώην πρόεδρος της Commodity Futures Trading Commission, αναλαμβάνει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ σε μια χρονική στιγμή που τα όλα θέματα γύρω από τα κρυπτονομίσματα έχουν υπερθερμανθεί.

Σε μια ακρόαση στην Γερουσία σχετική με τον διορισμό του στην SEC, που έλαβε χώρα στις 2 Μαρτίου, ο γνώστης του κρυπτο-χώρου Gary Gensler, υποσχέθηκε να προωθήσει την καινοτομία, διασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία των επενδυτών¨.

"Το bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα έφεραν έναν νέο τρόπο σκέψης στις πληρωμές και την οικονομία γενικότερα, αλλά παράλληλα έθεσαν νέα ζητήματα για την προστασία των επενδυτών τα οποία πρέπει ακόμα να αντιμετωπίσουμε. Εάν επιβεβαιωθεί η τοποθέτησή μου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, θα συνεργαστώ με τους συναδέλφους επιτρόπους για την προώθηση της καινοτομίας αλλά και την εις βάθος βεβαιότητα προστασίας των επενδυτών."Ο Gensler, ο οποίος ως καθηγητής του MIT έχει διδάξει ένα μάθημα για το blockchain και τα κρυπτονομίσματα, αναμένεται από πολλούς ότι θα εγκρίνει κάποιο Διαπραγματεύσιμο Αμοιβαίο Κεφάλαιο Bitcoin (Bitcoin ETF) μετά τις συνεχείς απορρίψεις πολλών αιτήσεων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υπό την απερχόμενη ηγεσία του Jay Clayton.

Η έναρξη διαπραγμάτευσης της μετοχής της Coinbase στο Nasdaq αλλά και η γενικότερη έκρηξη του ενδιαφέροντος για τα κρυπτονομίσματα σίγουρα θα αποτελέσουν μέσο πίεσης για το γρήγορο ξεκαθάρισμα του τοπίου. Προς πια κατεύθυνση κανείς δεν μπορεί να πεί ακόμα.

Ο Michelle Bond, πρώην επίτροπος της SEC και πλέον Διευθύνων Σύμβουλος του Association for Digital Asset Markets, μιας ένωσης εταιρειών της ψηφιακής αγοράς μίλησε για τον Gensler:

"Νομίζω ότι τα ψηφιακά στοιχεία θα είναι η κληρονομιά του ... Πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Θα επικεντρωθεί στην εγγραφή των ανταλλακτηρίων, στους κανονισμούς, στην προστασία της λιανικής, και θα προσπαθήσει να ξεριζώσει την απάτη και την χειραγώγηση. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που δημιούργησε το κανονιστικό πλαίσιο για τα swaps και έχει όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία για να δημιουργήσει ένα πιο σφικτό πλαίσιο για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία."


To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.