Το ενδιαφέρον για το bitcoin μεγεθύνεται παγκοσμίως, με την τιμή του όπως φαίνεται να μην πηγαίνει κάτω από τα 60.000 δολάρια. Τα νέα από την αγορά των κρυπτονομισμάτων δεν σταματάνε να δημιουργούν αίσθηση, ενώ μια ακόμη είδηση, από την Ελβετία αυτή τη φορά, έρχεται να ταράξει τα νερά.

Ο λόγος για τον ασφαλιστικό κολοσσό AXA, οποίος με ανακοίνωσή του  μας ενημερώνει ότι πλέον δέχεται από τους πελάτες του πληρωμές σε bitcoin.

Πρόκειται για την πρώτη ασφαλιστική εταιρεία όλων των βαθμίδων που προχωράει σε μια τέτοια κίνηση, η οποία είναι μέρος της στρατηγικής της για την ικανοποίηση της ζήτησης από μερίδα των πελατών της για δυνατότητα επιλογής τρόπου πληρωμής με το εμβληματικό κρυπτονόμισμα.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας που διεξήχθη το 2019, το ένα τρίτο των ερωτηθέντων κατείχε ή σκόπευε να αποκτήσει κρυπτονομίσματα. Στην διάρκεια του 2020, ίσως και με την "βοήθεια" της πανδημίας του COVID-19, παρουσιάστηκε μια αύξηση του παγκόσμιου ενδιαφέροντος για τα κρυπτονομίσματα. Αυτή η αύξηση του ενδιαφέροντος υπήρξε και ο καταλύτης για τον ασφαλιστικό κολοσσό ώστε να αποφασίσει τελικά να εντάξει το bitcoin ως επιλογή πληρωμής για τους πελάτες του. Εδώ αξίζει να πούμε ότι οι υποδομή για τις πληρωμές με bitcoin, παρέχεται από την πάροχο εταιρεία πληρωμών Inapay.Σύμφωνα με την Claudia Bienentreu, η οποία είναι επικεφαλής του τμήματος Open Innovation στην AXA στην Ελβετία:

"Αυτή είναι η απάντηση της AXA στην αυξανόμενη ζήτηση από τους πελάτες της για εναλακτικές λύσεις πληρωμών, με τις νέες τεχνολογές να παίζουν ένα ακόμα μεγαλύτερο ρόλο."

Το εμβληματικό κρυπτονόμισμα εισήχθη στις αρχές Απριλίου για τα εξής προϊόντα: Auto Security, Home Security, Condo Security, My Security, και Business Security. Μέχρι τώρα, εκτός του bitcoin δεν έχει προστεθεί κάποιο άλλο κρυπτονόσμισμα στην λίστα των επιλογών πληρωμής, με την εταιρεία να δηλώνει ότι η εισαγωγή άλλων κρυπτονομισμάτων θα εξαρτηθεί από την εμπειρία που θα αποκτηθεί με την αποδοχή του bitcoin.

Έτσι λοιπόν μεγαλώνει συνεχώς η λίστα των εταιρειών που αποδέχονται  bitcoin ως μέθοδο πληρωμής. Για παράδειγμα η Acker  η οποία είναι η παλαιότερη εταιρεία εμπορίας κρασιών στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε  και αυτή πριν τέσσερις ημέρες την απόφασή της για αποδοχή του bitcoin καθώς και άλλων κρυπτονομισμάτων για αγορές. Και αυτές οι κινήσεις έρχονται την κατάλληλη στιγμή σαν απάντηση σε αιτιάσεις  σαν αυτές του Jerome Powell της FED πως τα κρυπτονομίσματα και το bitcoin δεν χρησιμοποιούνται στην πραγματικότητα σαν μέσα πληρωμής...


To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.