Στην μηνιαία επιστολή του προς τους επενδυτές, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pantera, Dan Morehead εξηγεί την σχέση του αριθμού των χρηστών του κρυπτονομίσματος και της τιμής του.

Η Pantera Capital, που εδρεύει στην Καλιφόρνια, είναι από τους πρώτους μεγάλους διαχειριστές επιχειρηματικών κεφαλαίων (venture capital), που επικεντρώνονται αποκλειστικά σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Ιδρύθηκε το 2013 και αποτιμάται μεταξύ του μισού και του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pantera απεικόνισε την σχέση ανάμεσα σε δύο ομάδες δεδομένων. Του αριθμού των ανθρώπων που χρησιμοποιούν bitcoin (BTC) και της τιμής του bitcoin. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του  η σχέση αυτή φαίνεται να παράγει σταθερά αποτελέσματα από την εποχή της εμφάνισης του εμβληματικού ψηφιακού νομίσματος

 

 

Έτσι, για κάθε εκατομμύριο νεοεισερχόμενους στο bitcoin (BTC), η αποτίμηση του κρυπτονομίσματος αυξάνεται κατά 200 δολάρια. Αυτός ο κανόνας λειτούργησε για 10 χρόνια, εκτός από τις περιόδους πτωτικής διόρθωσης πριν από το ανοδικό ράλι του 2017.

Οπότε, το bitcoin (BTC) είναι το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο (σε σύγκριση με τα καθιερωμένα περιουσιακό στοιχείο) που δείχνει έναν τέτοιο σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (compound annual growth rate - CAGR) στο ύψος του 213% για περισσότερα από δέκα συνεχόμενα χρόνια.

Ο Dan Morehead δεν θα εκπλαγεί εάν η τιμή του bitcoin φτάσει σε εξαψήφιο νούμερο το 2022. Όπως λέει χαρακτηριστικά:

"Θα πρόκειται για την αναμενόμενη άνοδο"

Αναφέρθηκε και στην πρόβλεψη του περυσινού Απριλίου στην οποία αναφερθήκαμε εκτενώς σε κείμενό μας, και στην οποία αναφερόταν η τιμή των 62.968 δολαρίων η οποία ήταν ...ανατριχιαστικά ακριβής.

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.