Η MicroStrategy δεν σταματάει να μας τροφοδοτεί με ειδήσεις. Η σημερινή λοιπόν είναι ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της MicroStrategy πλέον θα πληρώνονται σε bitcoin σύμφωνα με σημερινό tweet του Διευθύνοντα Συμβούλου της Michael Saylor.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από μια ομάδα ατόμων υψηλού προφίλ που έχουν εκλεχθεί στις θέσεις που κατέχουν για να αντιπροσωπεύουν και να προστατεύουν τα συμφέροντα των μετόχων και της εταιρείας γενικότερα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας υπάρχουν πέντε θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο συμπεριλαμβανόμενου του Saylor. Τα υπόλοιπα μέλη είναι οι Stephen Graham, Jarrod M. Patten, Carl J. Rickertsen και Leslie Rechan.

Σε μία Φόρμα Κ-8 που έχει κατατεθεί  στην επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, η MicroStrategy ξεκαθαρίζει τον τρόπο με τον οποίο θα πληρώνονται οι προαναφερθέντες με bitcoin.

"Στις 11 Απριλίου 2021, το Διοικητικό Συμβούλιο (το «Διοικητικό Συμβούλιο») της MicroStrategy Incorporated (η «Εταιρεία») τροποποίησε τις ρυθμίσεις αποζημίωσης για διευθυντές μη υπαλλήλους. Από εδώ και στο εξής, οι διευθυντές που δεν είναι υπάλληλοι θα λάβουν όλες τις αμοιβές για την υπηρεσία τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας σε bitcoin αντί μετρητών. Εγκρίνοντας το bitcoin ως μορφή αποζημίωσης για την υπηρεσία Διοικητικού Συμβουλίου, το Διοικητικό Συμβούλιο ανέφερε τη δέσμευσή του στο bitcoin δεδομένης της ικανότητάς του να λειτουργεί ως αποθηκευτικό μέσο αξίας, υποστηριζόμενη από μια ισχυρή και δημόσια αρχιτεκτονική ανοιχτού κώδικα, χωρίς σύνδεση με την κυρίαρχη νομισματική πολιτική.
Σύμφωνα με αυτήν την τροποποιημένη ρύθμιση, το ποσό των αμοιβών του Διοικητικού Συμβουλίου που καταβάλλεται σε διευθυντές που δεν είναι υπάλληλοι παραμένει αμετάβλητο και θα είναι ονομαστικά σε δολάρια ΗΠΑ. Κατά τη στιγμή της πληρωμής, τα ποσά θα μετατραπούν από USD σε bitcoin από τον εκκαθαριστή πληρωμών και στη συνέχεια θα κατατεθούν στο ψηφιακό πορτοφόλι του καθενός διευθυντή που δεν είναι υπάλληλος."Αξίζει να τονιστεί το σημείο στο οποίο εξηγείται η αποδοχή του bitcoin ως μέσο πληρωμής και το οποίο δεν πέρασε απαρατήρητο:

"... το Διοικητικό Συμβούλιο ανέφερε τη δέσμευσή του στο bitcoin δεδομένης της ικανότητάς του να λειτουργεί ως αποθηκευτικό μέσο αξίας, υποστηριζόμενη από μια ισχυρή και δημόσια αρχιτεκτονική ανοιχτού κώδικα, χωρίς σύνδεση με την κυρίαρχη νομισματική πολιτική"

Αυτή η κίνηση της MicroStrategy, είναι η πρώτη στην Αμερική αλλά ενδεχομένως και παγκοσμίως, όπου μια επιχείρηση αποφασίζει να αποζημιώνει τα διευθυντικά της στελέχη με bitcoin αντί με νομίσματα fiat. Επίσης η MicroStrategy ήταν και η πρώτη εταιρεία που επένδυσε ίδια κεφάλαια σε bitcoin (πλέον κατέχει  91.579 BTC), πριν ακολουθήσουν τα βήματά της οι Tesla, η Square, η Meitu  και άλλες.

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.