Η κινέζικη κατασκευάστρια εφαρμογών διαδικτύου Meitu ολοκλήρωσε τον στόχο που είχε θέσει και που δεν ήταν άλλος από το να επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια σε bitcoin και ethereum.

Όπως αναφέρει  χαρακτηριστικά το bloomberg, μία από τις επιχειρήσεις που "θέλουν να αποφύγουν τον κίνδυνο να χάσουν την δυνατότητα του bitcoin να γίνει το παγκόσμιο ψηφιακό στοιχείο αναφοράς" είναι και η Meitu.

Η εγκατεστημένη στο Χονγκ Κονγκ επιχείρηση, ανακοίνωσε  ότι απέκτησε πρόσφατα περίπου 175 bitcoin καταβάλλοντας περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια.

Η πρόσφατη αγορά έρχεται να προστεθεί στα προηγούμενα 765 bitcoin και 31.000 ETH που είχε αποθηκεύσει η εταιρεία μετά την αγορά  που είχε πραγματοποιήσει τον περασμένο Μάρτιο.

Η Meitu πλέον κατέχει bitcoin και ethereum συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, ολοκληρώνοντας τον στόχο που είχε θέσει η ίδια στο "Επενδυτικό Πρόγραμμα Κρυπτονομισμάτων" της.

Η Meitu, η οποία ιδρύθηκε το 2008, είναι μία από τις κορυφαίες επιχειρήσεις διαδικτύου της Κίνας που χρησιμοποιούν τεχνολογίες επεξεργασίας εικόνας και βίντεο με γνώμονα την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) για την επεξεργασία περιεχομένου για κινητά που δημιουργείται από χρήστες. Σύμφωνα με τον ιστότοπό της, η κορυφαία εφαρμογή της εταιρείας έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως. Από τον Ιούνιο του 2020, υπάρχουν 2,08 δισεκατομμύρια μοναδικές συσκευές με ενεργοποιημένα προϊόντα της Meitu και συνολικά 295 εκατομμύρια μηνιαίοι ενεργοί χρήστες εφαρμογών της Meitu. Ο συνολικός αριθμός χρηστών της Meitu υπερβαίνει τους 823 εκατομμύρια χρήστες.

 

 

Η Meitu είναι από τις λίγες εισηγμένες στο χρηματιστήριο κινέζικες εταιρείες που προσθέτουν bitcoin στον ισολογισμό τους, ακολουθώντας τον επενδυτικό χορό που σέρνουν εταιρείες όπως η Square και η MicroStrategy.

Η τελευταία, ανακοίνωσε  μόλις την Δευτέρα 5 Απριλίου, ότι αγόρασε bitcoin αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων και πλέον κατέχει 91.579 BTC.

Το bitcoin ετοιμάζεται για νέα άνοδο

Καθώς η ζήτηση για bitcoin συνεχίζει να αυξάνεται το Bloomberg το οποίο σημείωνε σε προηγούμενη αναφορά  σαν κατώτερο όριο εκείνο των 50.000 δολαρίων, επιβεβαιώνει ότι η γενική αντίσταση της περιοχής των 60.000 δολαρίων εξασθενεί, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για πιθανό "σπάσιμο".

Το Bloomberg αναμένει ότι η τρέχουσα φάση θα ολοκληρωθεί με ανοδική πορεία. Αλλά σε περίπτωση μαζικών ρευστοποιήσεων, ένας κινούμενος μέσος όρος 20 εβδομάδων στα 40.000 δολάρια θεωρείται ως το πιο "ακραίος σενάριο κινδύνου".

Κατά το Bloomberg:

"Ένα πιθανό σενάριο για το δεύτερο τρίμηνο είναι να σπάσει η αντίσταση των 60.000 δολαρίων και να κατευθυνθεί προς τα 80.000 δολάρια. Κατά την άποψή μας, είναι λιγότερο πιθανό πάμε πίσω στα 40.000 δολάρια."

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.