Ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές εφαρμογών διαδικτύου της Κίνας, η Meitu Inc., αγόρασε περισσότερα bitcoin για το ταμείο της. Η εταιρεία πλέον κατέχει περίπου 90 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα. Η Meitu είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ και η κορυφαία εφαρμογή της έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως.

Η κινεζική εταιρεία αυξάνει την συμμετοχή bitcoin στο χαρτοφυλάκιό της

Η Meitu Inc. ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η εξ ολοκλήρου θυγατρική της Miracle Vision απέκτησε περισσότερα bitcoin και ETH σε συναλλαγές ανοικτής αγοράς. Αυτή είναι η δεύτερη ανακοίνωση αγοράς από την εταιρεία. Η Meitu είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ με τον κωδικό μετοχής 1357.HK.

Η εταιρεία αγόρασε 386,08581655 επιπλέον BTC "πληρώνοντας συνολικό τίμημα περίπου 21,6 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ" και 16.000 επιπλέον ETH σε "με συνολικό τίμημα περίπου 28,4 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ", αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας:

Ο όμιλος έχει συγκεντρώσει μια καθαρή αγορά κρυπτονομισμάτων αξίας περίπου 90 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

"Ο διακανονισμός των εξαγορών κρυπτονομισμάτων πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την πραγματοποίηση και ολοκλήρωση των αντίστοιχων εντολών αγοράς στις 17 Μαρτίου 2021", επιβεβαίωσε η εταιρεία.

Η πρώτη αγορά κρυπτονομισμάτων από την κινεζική εταιρεία ήταν για 379,1214267 BTC με περίπου 17,9 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και 15.000 ETH με περίπου 22,1 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Η Meitu, η οποία ιδρύθηκε το 2008, είναι μία από τις κορυφαίες επιχειρήσεις διαδικτύου της Κίνας που χρησιμοποιούν τεχνολογίες επεξεργασίας εικόνας και βίντεο με γνώμονα την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) για την επεξεργασία περιεχομένου για κινητά που δημιουργείται από χρήστες. Σύμφωνα με τον ιστότοπό της, η κορυφαία εφαρμογή της εταιρείας έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως. Από τον Ιούνιο του 2020, υπάρχουν 2,08 δισεκατομμύρια μοναδικές συσκευές με ενεργοποιημένα προϊόντα της Meitu και συνολικά 295 εκατομμύρια μηνιαίοι ενεργοί χρήστες εφαρμογών της Meitu. Ο συνολικός αριθμός χρηστών της Meitu υπερβαίνει τους 823 εκατομμύρια χρήστες.

"Οι αγορές των κρυπτονομισμάτων χρηματοδοτήθηκαν από τα υπάρχοντα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου, εκτός από τα υπόλοιπα έσοδα από την αρχική δημόσια προσφορά της εταιρείας", σημειώνει η ανακοίνωση, αναλύοντας:

Το διοικητικό συμβούλιο πιστεύει ότι τα κρυπτονομίσματα έχουν πολύ μεγάλο περιθώριο ανόδου της αξίας τους και η κατανομή μέρους του χαρτοφυλακίου της σε κρυπτονομίσματα μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως διαφοροποίηση στην κατοχή μετρητών (η οποία υπόκειται σε πίεση απόσβεσης λόγω της επιθετικής αύξησης της προσφοράς χρήματος από τις κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως) στη ταμειακή διαχείριση.

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.