Στις 9 Απριλίου, η εταιρεία με έδρα την Πολιτεία του Delawer και υποστηρίκτρια - εκδότρια του "Kryptoin Bitcoin ETF Trust", κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) μία τροπολογία τύπου S1 για Διαπραγματεύσιμο Αμοιβαίο Κεφάλαιο Bitcoin (bitcoin ETF). Ουσιαστικά πρόκειται για μία εκ νέου κατάθεση προηγούμενης αίτησης για έγκριση, με την διαφορά ότι η εταιρεία αντί να αξιοποιήσει το NYSEη εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το Cboe BZX, ελπίζοντας να κερδίσει την πολυπόθητη έγκριση από την επιτροπή.

Αυτή η κίνηση έρχεται να προσθέσει την Kryptoin  στην λίστα των εταιρειών που περιμένουν και εκείνες την έγκριση των προτάσεων για τα δικά τους ETF. H λίστα πλέον περιλαμβάνει τα εξής ονόματα: Valkyrie, Vaneck, Fidelity, NYDIG, Wisdomtree, First Trust & Skybridge, και φυσικά την Kryptoin.

Το περιεχόμενο της νέας αίτησης της Kryptoin δεν έχει μεγάλες διαφορές από εκείνην που είχε καταθέσει το 2019 εκτός από το χρηματιστήριο στο οποίο επιλέχθηκε για την διαπραγμάτευση του κεφαλαίου. Ενώ στην πρώτη αίτηση κατονομαζόταν ως χρηματιστήριο διαπραγμάτευσης το NYSE Arca, στην αίτηση που κατατέθηκε την Παρασκευή κατονομάζεται το Cboe BZX. Η εταιρεία έτσι συντάχθηκε με το περιεχόμενο των αιτήσεων των Vaneck και Wisdomtree, αναμένοντας τον έλεγχό της. Το προϊόν της Kryptoin ονομάζεται "Kryptoin Bitcoin ETF Trust", και η εταιρεία σκοπεύει να το κυκλοφορήσει αμέσως μετά την αναμενόμενη έγκρισή του, όταν και εάν έρθει.

Στο προκαταρκτικό ενημερωτικό δελτίο που υπόκειται σε ολοκλήρωση σημειώνεται ότι "στόχος είναι η παροχή έκθεσης στο bitcoin σε μια τιμή που θα αντανακλά την πραγματική αγορά του bitcoin, όπου οι επενδυτές μπορούν να αγοράζουν και να πωλούν bitcoin, μείον τα έξοδα των εργασιών διαχείρισης του κεφαλαίου". Η Kryptoin προσθέτει ότι θα αξιοποιήσει ένα επιτόκιο αναφοράς για να καθορίσει την αξία των μετοχών.

 

 

Παράλληλα, στην αίτηση που κατατέθηκε αναφέρεται το εξής:

"Επιδιώκοντας την επίτευξη του επενδυτικού του στόχου, το Trust θα διακρατήσει τα bitcoin και επιδιώκοντας να διασφαλίσει ότι η τιμή των μετοχών του Trust θα αντικατοπτρίζει την πραγματική αγορά bitcoin, το Trust θα εκτιμά τις μετοχές του καθημερινά, όπως καθορίζεται από την τιμή διακανονισμού CF Bitcoin US."

Υπάρχουν ήδη δύο ETF με βάση τα bitcoin στον Καναδά, και πριν από μερικές εβδομάδες στη Νότια Αμερική, στην Βραζιλία εγκρίθηκε επίσης το πρώτο bitcoin ETF. Στις ΗΠΑ δεν έχει ακόμα επιτραπεί κανένα bitcoin ETF, καθώς η SEC εκδίδει συνεχώς απορριπτικές αποφάσεις και πολλές εταιρείες έχουν αποσύρει τις προκαταρκτικές αιτήσεις τους. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφέρει ως λόγο απόρριψης κυρίως την υπόνοια χειραγώγησης των τιμών, αλλά καθώς αρκετοί θεσμικοί και μεγάλοι εταιρικοί επενδυτές έχουν επενδύσει τεράστια χρηματικά ποσά στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, έχουν αρχίσει να ακούγονται εντός της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και απόψεις όπως της Hester Peirce  που γεννάνε ελπίδες για έγκριση κάποιων από τις αιτήσεις εντός του 2021.

Το ETF της Kryptoin καθοδηγείται από τον Jason Toussaint, έναν επιχειρηματία με μεγάλη πείρα στ Διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια (ETF). O Toussaint διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της World Gold Trust Services, εκδότριας του SPDR Gold Shares ETF (GLD). Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kryptoin, Toussaint έχει αργαστεί επίσης με ETF αλλά και άλλα επενδυτικά προϊόντα στις Morgan Stanley, Northern Trust Asset Management και JP Morgan Asset Management.

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.