"Θα ήταν τρελό για την κυβέρνηση να προσπαθήσει κάτι τέτοιο, υποστήριξε η αποκαλούμενη "Crypto Mom" Hester Peirce. H Hester Peirce, η οποία είναι ίσως το πιο φιλικό προς το bitcoin μέλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Αυτά είπε μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια ενός διαδικτυακού συνεδρίου  που διεξήχθη στις 7 Απριλίου.

"Νομίζω ότι αυτό το σημείο το περάσαμε πολύ νωρίς, γιατί πρέπει να κλείσεις το Internet ... Δεν βλέπω πως μπορεί να αποκλειστεί ... Μπορείτε φυσικά να δοκιμάσετε ... Θα ήταν πολύ δύσκολο να εμποδίσετε τους ανθρώπους. Οπότε νομίζω ότι θα ήταν ανοησία για την κυβέρνηση να προσπαθήσει να το κάνει."

Αυτή η δήλωση έρχεται αμέσως μετά την δήλωση του δισεκατομμυριούχου επενδυτή και ιδρυτή της Bridgewater Associates, Ray Dalio πως "υπάρχει καλή πιθανότητα" οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να απαγορεύσουν το bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα.

 

 

Ο Dalio είχε πει στο Yahoo Finance:

"Κάθε χώρα διατηρεί το μονοπώλιό της στον έλεγχο της προσφοράς και της ζήτησης. Δεν θέλουν να λειτουργούν ή να ανταγωνίζονται άλλα χρήματα, επειδή τα πράγματα μπορούν να ξεφύγουν από τον έλεγχο. Έθεσαν εκτός νόμου τον χρυσό, γι' αυτό και η κήρυξη ως παράνομης της χρήσης του bitcoin είναι μια καλή πιθανότητα."

Πάντως σύμφωνα με την Peirce, η βασική δυσκολία για τις αρχές -τουλάχιστον όσο έχει να κάνει με τα κρυπτονομίσματα- είναι να βρεθεί μια προσέγγιση στις ρυθμίσεις η οποία θα είναι παραγωγική και συγχρόνως μη-περιοριστική την ίδια στιγμή.

"Έχουμε δει άλλες χώρες να ακολουθούν μια πιο παραγωγική προσέγγιση. Αυτό πρέπει πραγματικά να το ανατρέψουμε. Και είμαι αισιόδοξη, με έναν νέο πρόεδρο που έρχεται, που διαθέτει βαθιά γνώση αυτών των αγορών, ότι αυτό είναι κάτι που θα μπορούσαμε να το κάνουμε μαζί, να οικοδομήσουμε ένα καλό κανονιστικό πλαίσιο."

Από την άλλη, η επίτροπος της SEC σημείωσε ότι δεν ξέρει πότε ή εάν θα εγκριθεί τελικά κάποιο Διαπραγματεύσιμο Αμοιβαίο Κεφάλαιο Bitcoin (bitcoin ETF) στις ΗΠΑ. Έχουμε δει όλο το προηγούμενο διάστημα πολλές μεγάλες επενδυτικές εταιρείες όπως οι Fidelity Investments, SkyBridge Capital, και VanEck, να καταθέτουν τις αιτήσεις του για bitcoin ETF στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, χωρίς όμως μέχρι στιγμή να ανάβει το πράσινο φως για κάποια από αυτές.

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.