Πακτωλός χρημάτων εισέρρευσε στα ταμεία 129 εταιρειών σχετικών με εφαρμογές blockchain, με προεξάρχουσες περιπτώσεις εκείνες των Dapper Labs, Blockchain.com και BlockFi Inc.

Οι θεσμικοί και οι εταιρικοί επενδυτές, συνεχίζοντας την αυξητική πορεία των επενδύσεων σε αυτόν τον χώρο, μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2021 έφτασαν στον ποσό ρεκόρ των 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων! Ποσό τεράστιο εάν αναλογιστούμε ότι ολόκληρο το 2020, οι επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα έφτασαν τα 2,3 δισ. δολάρια, που μοιράστηκαν μεταξύ 341 εταιρειών σύμφωνα με στοιχεία  που συλλέχθηκαν από την πλατφόρμα επιχειρηματικής ευφυίας CB Insights.

Μια από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές συμφωνίες ήταν εκείνη με την οποία εισέρευσαν κεφάλαια στην Dapper Labs, που πρόκειται για την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τα πετυχημένα CryptoKitties και NBA Top Shot.

Μεγάλες συμφωνίες επίσης προχώρησαν με τον πάροχο εφαρμογών κρυπτονομισμάτων Blockchain.com και την εταιρεία κρυπτο-δανείων BlockFi Inc.

Για να δούμε όμως τα νούμερα για τα οποία μιλάμε.

Κατ' αρχήν η Dapper Labs, που έρχεται πρώτη στα κεφάλαια που προσέλκυσε, έφτασε στο ποσό των 305 εκατομμυρίων δολαρίων, γεγονός που ανεβάζει την αποτίμησή της στα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία προσέλκυσε επενδυτές όπως οι Michael Jordan και Kevin Durant, ενώ τον γύρο αυτής της χρηματοδότησης "έτρεξε" η επενδυτική εταιρεία Coatue.

Ακολουθεί η λονδρέζικη Blockchain.com, η οποία σύμφωνα με ανακοίνωσή της προσέλκυσε κεφάλαια ύψους 300 εκατομμυρίων στον τρίτο της χρηματοδοτικό γύρο, με αποτέλεσμα να αποτιμάται πλέον στα 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτός ο γύρος, ήρθε μόλις έναν μήνα μετά την προηγούμενη προσέλκυση κεφαλαίων που ανήλθε στο ποσό των 120 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως γράφουμε επανειλημμένα, θεσμικοί και επιχειρηματικοί επενδυτές έχουν αρχίσει να στοκάρουν μετοχές εταιρειών της κρυπτο-βιομηχανίας. Μεγάλα ονόματα όπως οι MicroStrategy, Paul Tudor Jones, Grayscale, PayPal, Massachusetts Mutual Life Insurance Co. και πολλά άλλα έχουν κάνει μια απότομη μα και σαφή στροφή προς τα κρυπτονομίσματα.

Μεγάλες εταιρείες ως αντιστάθμισμα στους κινδύνους του πληθωρισμού, επιλέγουν ως ένα από τα ασφαλή καταφύγιά τους το bitcoin.

Μέχρι τώρα τον ρόλο αυτόν τον έπαιζε ο χρυσός. Τώρα όμως φαίνεται ότι αυτός αντικαθίσταται σε κάποιον βαθμό από το bitcoin. Το που θα καταλήξει αυτή η τάση ουδείς το γνωρίζει, όμως πλέον το ψηφιακό νόμισμα έχει καταστεί μια πολύ πιο ενδιαφέρουσα επενδυτική επιλογή, ανάμεσα στους μεγάλους επενδυτές, από ότι λίγο πιο πριν.

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.