Λίγο μετά την ανακοίνωση ότι προτίθεται να προσφέρει πρόσβαση στο bitcoin για τους πελάτες της, η Morgan Stanley κατέθεσε αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ώστε να της επιτραπεί να συνδέσει 12 από τα επενδυτικά της κεφάλαια με το bitcoin μέσω του Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ή μέσω συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης.

Σύμφωνα με την αίτηση  που κατατέθηκε εχθές 31 Μαρτίου, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο γιγαντιαίος επενδυτικός οίκος ζήτησε την έκθεση σε bitcoin για τα παρακάτω επενδυτικά κεφάλαια:
Advantage Portfolio, Asia Opportunity Portfolio, Counterpoint Global Portfolio, Developing Opportunity Portfolio, Global Advantage Portfolio, Global Permanence Portfolio, Global Opportunity Portfolio, Growth Portfolio, Inception Portfolio, International Advantage Portfolio, International Opportunity Portfolio και Permanence Portfolio.

Αυτά τα κεφάλαια θα αποκτήσουν έκθεση στο bitcoin έμμεσα, είτε μέσω συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης είτε μέσω επενδύσεων στο Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Εάν η σχετική αίτηση ευοδωθεί, τα παραπάνω θα υλοποιηθούν μέσω μιας θυγατρικής εταιρείας υποκείμενης στην νομοθεσία των Νήσων Καϋμάν.

Στη προαναφερόμενη αίτηση, ως ανώτερο ποσοστό έκθεσης σε bitcoin προσδιορίζεται το 25% των συνολικών στοιχείων.

Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα, τον Μάρτιο η Morgan Stanley είχε ανακοινώσει ότι θα προσφέρει σε θεσμικούς πελάτες της, πρόσβαση σε τρία κεφάλαια bitcoin, καθώς η απαίτηση για προσφορά επενδυτικών προϊόντων σε bitcoin αυξανόταν.

Στην συνέχεια είχαμε και τις αναφορές για ενδιαφέρον εξαγοράς  από την Morgan Stanley ποσοστού του μεγαλύτερου νοτιοκορεάτικου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Bithumb.

Τα πράγματα επιταχύνονται και απ' ότι φαίνεται κανείς από τους μεγάλους παίκτες δεν θέλει να χάσει το τρένο...

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.