Η τρέχουσα κατάσταση της αγοράς καθορίζεται κυρίως από τους βραχυπρόθεσμους κατόχους του bitcoin [BTC] που εναγωνίως αναζητούσαν την καλύτερη τιμή εισόδου στην αγορά και το μικρό και γρήγορο κέρδος. Αλλά ενδεχομένως η κατάσταση να αλλάξει καθώς το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα επιδεικνύει ισχυρή θέληση για επιβίωση.


Εδώ μπορείτε να δείτε την πρόβλεψη της AMBCrypto για την πορεία της τιμής του bitcoin το 2022-23

Mια αχτίδα ελπίδας

Οι επιπτώσεις από τη σύγκρουση βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων κατόχων BTC στο πέρασμα των χρόνων επηρέασαν τους πιστούς HODLers με τις εκάστοτε διορθώσεις στη τιμή. Η πίεση πωλήσεων των βραχυπρόθεσμων κατόχων διέγραψε τα κέρδη που είχαν αποκτηθεί με κόπο στο πέρασμα του χρόνου.

Ωστόσο, εξετάζοντας τον δείκτη Κατανομής Πραγματοποιημένης Τιμής UTXO προκύπτει ένα διαφορετικό σενάριο [Ο δείκτης ουσιαστικά καταγράφει τις τιμές στις οποίες το υπάρχον bitcoin κινήθηκε τελευταία φορά στην αλυσίδα, προσδιορίζοντας τον αριθμό των αγοραστών που ωφελήθηκαν ή ζημιώθηκαν]

Ο αριθμός των βραχυπρόθεσμων κατόχων (με χρόνο κατοχής μικρότερο των 6 μηνών) στις 31 Αυγούστου κατέγραφε πολυετές χαμηλό, ενώ το ποσοστό της κατοχής τους ανέρχονταν σε μόλις 23% όπως φαίνεται στο διάγραμμα της εταιρείας αναλύσεων Messari.

Τα τελευταία επτά χρόνια, ο αριθμός των βραχυπρόθεσμων κατόχων bitcoin σημείωσε χαμηλό έξι φορές και ο επόμενος χρόνος σημείωνε πάντα θετικές αποδόσεις. Όπως αναφέρει η Messari:

«Ιστορικά, ο αριθμός των βραχυπρόθεσμων κατόχων ήταν βασικός δείκτης για την άνοδο της τιμής του bitcoin. Η άνοδος του bitcoin σε νέα υψηλά, προσελκύει το ενδιαφέρον και περισσότερους αγοραστές».

Ο δείκτης MVRV (τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της αγοράς έναντι της πραγματοποιηθείσας κεφαλαιοποίησης) στηρίζει την παραπάνω θέση. Εξετάζοντας τον δείκτη MVRV, φαίνεται ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια άλλη ευκαιρία για κατοχύρωση κερδών, καθώς η μέτρηση υποχώρησε κάτω από το βασικό επίπεδο του 1 υποδηλώνοντας ότι οι κάτοχοι κατέγραφαν απώλειες.

«Ο δείκτης MVRV συγκρίνει την τρέχουσα ανώτατη τιμή αγοράς με την τιμή του #Bitcoin στην τελευταία κίνηση των κυκλοφορούντων BTC. Στα τέλη Αυγούστου, ο MVRV έπεσε κάτω από το βασικό επίπεδο του 1, υποδηλώνοντας ότι οι κάτοχοι καταγράφουν ζημιά στο σύνολο τους.»

Ακόμη και έτσι όμως φαίνεται ότι οι επενδυτές διακρατούν τις ζημιογόνες επενδύσεις τους με την ελπίδα να τις μετατρέψουν σε κερδοφόρες και επομένως, ο MVRV κάτω του 1 λειτούργησε ως ζώνη συσσώρευσης για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές.

 

 

«Χτίζοντας» όνομα

Το bitcoin έκανε αισθητή την παρουσία του και στο Google Trends. Ή τουλάχιστον προσπάθησε. Οι αναζητήσεις στο Google trends ενίσχυσαν την άποψη ότι δεν υπήρξαν πολλοί νεοεισερχόμενοι στην αγορά κατά τον τελευταίο κύκλο. Συνήθως, ο αριθμός των αναζητήσεων στο Google μειώνεται όταν πέφτει η τιμή του BTC.
Ωστόσο, το bitcoin κατέγραψε το χαμηλότερο υψηλό αναζητήσεων από το 2017 και επιπλέον, κατά τη διάρκεια του δεύτερου ανοδικού ράλι του 2021 είχε καταγράψει μόλις το μισό των αναζητήσεων που είχε σημειώσει στο πρώτο.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η πορεία δεν θα είναι εύκολη, ενώ τη δεδομένη στιγμή το BTC υπέστη νέα διόρθωση και συνεχίζει να παλεύει κάτω από το ορόσημο των 20.000 δολαρίων.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.