Τρεις συναλλαγές συνολικού ύψους 300 εκατ. δολαρίων πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023 σε δύο πορτοφόλια που συνδέονται με την αμερικανική κυβέρνηση και την γνωστή κατάσχεση από το Silk Road.


Σύμφωνα με τα on-chain στοιχεία, τα πορτοφόλια που ελέγχονται από την κυβέρνηση πραγματοποίησαν συναλλαγές συνολικά 9.825 bitcoin, που ισοδυναμούν με 301 εκατομμύρια δολάρια. Η προηγούμενη συναλλαγή ύψους άνω του 1 δισ. δολαρίων είχε πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, και είχε οδηγήσει σε πτώση την τιμή στα μεγάλα κρυπτονομίσματα.

 

 

Το φάντασμα του Silk Road παραμένει στις αγορές των κρυπτονομισμάτων

Η συναλλαγή των 300 εκατομμυρίων δολαρίων πιθανότατα συνδέεται με τη μεγαλύτερη κατάσχεση κρυπτονομισμάτων που έχει πραγματοποιήσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Τον Νοέμβριο του 2021, το Υπουργείο Δικαιοσύνης προχώρησε στην κατάσχεση του απίστευτου ποσού των 3,36 δισ. δολαρίων σε bitcoin, το οποίο είχε υπεξαιρέσει ο χάκερ James Zhong από το παράνομο δίκτυο Silk Road που λειτουργούσε στο dark web. Τα κρυπτονομίσματα κατασχέθηκαν μετά την ομολογία του Zhong, που έβαλε τέλος στη δεκαετή δράση του κατά την οποία εκμεταλλευόμενος το σύστημα συναλλαγών του παράνομου Silk Road υπέκλεψε 50.676 bitcoin το 2012.

Μετά τη μνημειώδη κατάσχεση, η αμερικανική κυβέρνηση ρευστοποιεί σταδιακά τα κατασχεθέντα bitcoin, έχοντας διαθέσει μόνο τον Μάρτιο BTC αξίας 215 εκατ. δολαρίων και ενώ σχεδιάζει περαιτέρω ρευστοποιήσεις ύψους 1,1 δισ. δολαρίων. Οι κινήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης παρακολουθούνται στενά από τον χώρο, καθώς επηρεάζουν την τιμή του bitcoin και των άλλων κρυπτονομισμάτων.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.