Γνωστός για τη bullish στάση του απέναντι στο bitcoin ο Mike Novogratz μίλησε για την πορεία του κρυπτονομίσματος.

 

Ο Mike Novogratz, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Galaxy Digital, της εξειδικευμένης στα κρυπτονομίσματα εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, μιλώντας στο Bloomberg εξέφρασε την αισιοδοξία του για το bitcoin, εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχει ξεπεράσει το τρέχον επίπεδό του. Επιπλέον υποστήριξε ότι ενδεχόμενη έγκριση των διαπραγματεύσιμων κεφαλαίων σε bitcoin (ETFs) από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) θα είναι σημαντικός καταλύτης για υιοθέτηση του BTC.

Όπως είπε ο Novogratz, το bitcoin συσσωρεύει στο επίπεδο μεταξύ των 28.000 και 32.000 δολαρίων και η διάσπαση του πάνω μέρους αυτού του εύρους θα μπορούσε να προκαλέσει μια «ωραία άνοδο».

Ο ίδιος απέδωσε τις πρόσφατες πιέσεις πώλησης στο profit-taking κάποιων επενδυτών αλλά και στις ρευστοποιήσεις των κατασχεθέντων bitcoin που πραγματοποιεί η αμερικανική κυβέρνηση, ενώ εκτίμησε ότι η ενδεχόμενη αλλαγή πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED) θα μπορούσε να ενισχύσει το bitcoin ως εναλλακτικό περιουσιακό στοιχείο.

 

 

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις μεγάλων επενδυτικών εταιρειών όπως η BlackRock, η INVESCO και άλλων να αιτηθούν την έγκριση των ETFs σε bitcoin το χαρακτήρισε ως «ένα ισχυρό μήνυμα επικείμενης υιοθέτησης του bitcoin».

Όπως είπε ο Novogratz η υποστήριξη του Larry Fink, Διευθύνοντος Συμβούλου της BlackRock, του μεγαλύτερου διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, θα προτρέψει την είσοδο και άλλων θεσμικών επενδυτών στο χώρο των κρυπτονομισμάτων, ενώ υποστήριξε ένα ETF θα παρέχει έναν απλό και ασφαλή τρόπο πρόσβασης στο bitcoin σε μεμονωμένους επενδυτές.

Από την άλλη μεριά ο Novogratz εξέφρασε την απογοήτευσή του για την αργή και αυστηρή προσέγγιση της SEC στη ρύθμιση και εποπτεία των κρυπτονομισμάτων, λέγοντας ότι μέχρι τώρα δεν έχει εγκρίνει καμία από τις αιτήσεις εισαγωγής των μεγάλων εταιρειών. Όπως είπε και η δική του εταιρεία, η Galaxy Digital, βρίσκεται σε διαδικασία υποβολής αίτησης εισαγωγής στο χρηματιστήριο, αλλά δεν μπορεί να σχολιάσει λεπτομέρειες. Ο Novogratz δήλωσε πως ελπίζει σε μια αλλαγή στάσης της SEC ή στην αλλαγή της διοίκησης στην εποπτική αρχή προκειμένου να σημειωθεί πραγματική πρόοδος στη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.