Το bitcoin εισήλθε σε μια φάση χαμηλής μεταβλητότητας, φτάνοντας σε επίπεδα που στο παρελθόν είχαν προηγηθεί των ιστορικών ανοδικών ράλι (bull run) του 2017 και του 2021.


• Οι εισροές στα ανταλλακτήρια BTC έχουν σταδιακά επιβραδυνθεί από την αρχική έξαψη του ράλι
• Οι μακροπρόθεσμοι κάτοχοι πωλούν με καλύτερα περιθώρια κέρδους σε σύγκριση με τους βραχυπρόθεσμους κατόχους

Το μπαράζ αιτήσεων για διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) στη spot αγορά του bitcoin, ενδεικτικό του ενδιαφέροντος των κολοσσών του παραδοσιακού χρηματοπιστωτικού συστήματος για το bitcoin, έχει δημιουργήσει ενθουσιασμό στην αγοράς κρυπτονομισμάτων και έχει αναπτερώσει τις ελπίδες για ένα ανοδικό ράλι.

O αναλυτής CryptoCon  κατέληξε σε μια εξαιρετικά θετική πρόβλεψη εξετάζοντας το εύρος της ζώνης Bollinger έναν βασικό δείκτη για τον προσδιορισμό των περιόδων υψηλής και χαμηλής μεταβλητότητας.

Σύμφωνα με τον δείκτη, το BTC εισήλθε σε μια ζώνη χαμηλής μεταβλητότητας, φτάνοντας σε επίπεδα που κατά το παρελθόν έχουν προηγηθεί των ιστορικών ανοδικών ράλι (bull runs) του 2017 και του 2021. Ο αναλυτής (με ενθουσιασμό) σχολίασε:

«Η μείωση της μεταβλητότητας σε μια ανοδικά αγορά (bull market), είναι τρελά ανοδική ένδειξη».

 

 

Έχουν κέρδος οι κάτοχοι;

Η τιμή του bitcoin κατέγραψε υψηλό χρόνου ξεπερνώντας τα $31.000 μετά την είδηση κατάθεσης αιτήματος από την BlackRock για spot ETF σε BTC, ενώ έχει σημειώσει άνοδο 13% έκτοτε σύμφωνα με το CoinMarketCap.

Ο δείκτης SOPR για τους μακροπρόθεσμους κατόχους (Long Term Holder), μια μέτρηση των περιθωρίων κέρδους των επενδυτών, υποδηλώνει ότι οι περισσότεροι σε αυτή την κατηγορία κατόχων πουλούσαν BTC με κέρδος. Σύμφωνα με το CryptoQuant, η τιμή του δείκτη SOPR ήταν 1,29%, υποδηλώνοντας ότι το BTC θα μπορούσε να βρίσκεται στα πρώτα στάδια ενός ανοδικού κύκλου.

Από την άλλη πλευρά, τα περιθώρια κέρδους των βραχυπρόθεσμων κατόχων (STH) BTC μειώθηκαν σημαντικά. Μετά την εκτίναξη στο 3,4% την ημέρα έναρξης του ράλι, η τάση στα περιθώρια κέρδους είναι καθαρά καθοδική. Αντίθετα στην ανοδική φάση του Μαρτίου οι βραχυπρόθεσμοι κάτοχοι κατέγραφαν κέρδη κατά μέσο όρο 7,6%.

Εξάντληση των αποθεμάτων στα ανταλλακτήρια

Παρά τις προοπτικές κέρδους, οι εισροές στα ανταλλακτήρια BTC έχουν σταδιακά επιβραδυνθεί από την αρχική φάση του ράλι. Οι κορυφώσεις αυτής της μέτρηση υποδηλώνουν αυξημένη πίεση πωλήσεων. Ως εκ τούτου, η φάση συσσώρευσης σημαίνει ότι οι κάτοχοι προετοιμάζονται για ένα ανοδικό ράλι (bull run), κάτι που συμφωνεί με την προαναφερθείσα πρόβλεψη του CryptoCon.

Οι «φάλαινες» δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται

Οι μεγάλες διευθύνσεις δείχνουν εμπιστοσύνη στις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης του bitcoin αλλά αντιστάθηκαν στον πειρασμό. Ο δείκτης «φαλαινών», που αποτιμά το σχετικό μέγεθος των 10 κορυφαίων συναλλαγών εισροής προς τις συνολικές εισροές, έδειξε ότι η αλληλεπίδραση «φαλαινών» μειώθηκε σημαντικά την περασμένη εβδομάδα.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.