Η MicroStrategy είναι η εταιρεία που έχει επιδείξει τη μεγαλύτερη συνέπεια όσον αφορά τις επενδύσεις σε bitcoin και τα τελευταία δύο χρόνια έχει συνεχίσει να αυξάνει τις τοποθετήσεις της στο κορυφαίο κρυπτονόμισμα. Ακόμα και μετά την κατάρρευση του LUNA και την χρεοκοπία του FTX που έφεραν τον «χειμώνα» στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, η MicroStrategy δεν άλλαξε τη στρατηγική της παρότι οι αποδόσεις της ήταν αρνητικές.

 

Η MicroStrategy έχει κέρδη άνω των 200 εκατ. δολαρίων

Η MicroStrategy είναι η εισηγμένη εταιρεία με τις μεγαλύτερες τοποθετήσεις σε BTC και όπως δείχνουν τα στοιχεία η εμπιστοσύνη της στο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία από τον ιστότοπο Bitcoin Treasuries η εταιρεία κατέχει επί του παρόντος 152.333 BTC, που της έχουν κοστίσει συνολικά 4,52 δισ. δολάρια.

Με την τιμή του BTC να ξεπερνά τα 31.000 δολάρια, η επένδυση της MicroStrategy αποτιμάται σε 4,728 δισ. δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία καταγράφει κέρδη άνω των 200 εκατ. δολαρίων καθώς η τρέχουσα τιμή του BTC είναι πάνω από τη μέση τιμή αγοράς από την εταιρεία.

Η MicroStrategy ξεκίνησε να αγοράζει BTC το 2020 και τον περασμένο Ιούνιο πραγματοποίησε μία από τις πιο σημαντικότερες αγορές της ξοδεύοντας 347 εκατ. δολάρια για την αγορά 12.333 BTC με μέση τιμή κτήσης τα 28.136 δολάρια. Η τελευταία αυτή αγορά μείωσε τη μέση τιμή αγοράς των συνολικών τοποθετήσεων της εταιρείας σε BTC στα 29.668 δολάρια και σε συνδυασμό με το ράλι στην τιμή του κρυπτονομίσματος που ακολούθησε, η εταιρεία καταγράφει κέρδη.

 

 

Άλλες εταιρείες που έχουν επενδύσει στο bitcoin

Παρότι η MicroStrategy δεν είναι η μόνη εταιρεία που επένδυσε στο bitcoin διαβλέποντας τις δυνατότητές του, είναι η μόνη με τόσο μεγάλο βάθος επένδυσης, καθώς η επένδυσή της σε BTC ξεπερνά πάνω από δύο φορές τη συνολική επένδυση των 10 πρώτων εταιρειών σε κατοχή BTC.

Τη δεύτερη θέση στη λίστα με τις εταιρείες με τη μεγαλύτερη κατοχή BTC βρίσκεται η εταιρεία εξόρυξης bitcoin, Marathon Digital Holdings, που διαθέτει 12.232 BTC, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η εταιρεία του Elon Musk, Tesla, με κατοχή 9.720 BTC μετά την πώληση του 75% της συνολικής κατοχής της.

Στις επόμενες θέσης της κατάταξης βρίσκουμε την εταιρεία εξόρυξης Hut 8 Mining Corp., την Block Inc., με επικεφαλής τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter, Jack Dorsey, και την εταιρεία εξόρυξης bitcoin Riot Blockchain Inc., με 8.388 BTC, 8.027 BTC και 6.974 BTC αντίστοιχα.

Ακολουθούν στην κατάταξη γνωστά ανταλλακτήρια και εταιρείες εξόρυξης όπως το Coinbase με κατοχή 4.488 BTC, το Galaxy Digital με κατοχή 4.000 BTC, το Bitcoin Group SE με κατοχή 3.589 BTC, το Hive Blockchain με κατοχή 2.351 BTC και το Argo Blockchain με κατοχή 2.317 BTC. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία οι 10 πρώτες εταιρείες της λίστας κατέχουν συνολικά 62.020 BTC, που είναι λιγότερα από το μισό της κατοχής της MicroStrategy.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.