Σύμφωνα με έκθεση του επενδυτικού γίγαντα Goldman Sachs, τα Bitcoin και Ethereum παρουσίασαν μείωση της προσφοράς στα ανταλλακτήρια τον Ιούνιο.

 

Το Bitcoin και το Ethereum, τα δύο μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα, γνώρισαν πτώση της προσφοράς τους στα ανταλλακτήρια τον Ιούνιο, σύμφωνα με έκθεση της Goldman Sachs που επικαλείται on-chain δεδομένα.

Η προσφορά Bitcoin και Ethereum στα χρηματιστήρια μειώθηκε τον Ιούνιο

Στην έκθεση τονίζεται ότι η προσφορά Bitcoin μειώθηκε κατά 4% τον Ιούνιο, προσεγγίζοντας τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν για τελευταία φορά τον Δεκέμβριο του 2022, τα οποία αποτελούν το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2020, λίγο πριν από την έναρξη της ανοδικής αγοράς του 2021.

Ομοίως, η προσφορά του Ethereum μειώθηκε κατά 5,8%, φτάνοντας σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί από τον Μάιο του 2018.

Η Goldman Sachs έχει εντοπίσει διάφορους παράγοντες που οδηγούν σε αυτή την τάση. Τα μεγάλα κεντρικά ανταλλακτήρια spot αντιμετωπίζουν ρυθμιστικές προκλήσεις, καθιστώντας τους επενδυτές επιφυλακτικούς ως προς τη διακράτηση των περιουσιακών τους στοιχείων σε αυτές τις πλατφόρμες.

 

 

Οι κυβερνοεπιθέσεις και οι κλοπές συνεχίζουν να αποτελούν λόγους ανησυχίας στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, οδηγώντας τους κατόχους περιουσιακών στοιχείων να επιλέγουν την αυτοκάλυψη.

Επιπλέον, η σημαντικότερη πηγή της απότομης μείωσης της προσφοράς Ethereum οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί επενδυτές κάνουν staking τα ETH τους.

Η έκθεση τόνισε επίσης ότι τον Ιούνιο σημειώθηκε ρεκόρ πωλήσεων Bitcoin από εξορύκτες που εκμεταλλεύτηκαν την ισχυρή απόδοση του κρυπτονομίσματος.

Οι συνολικές μηνιαίες εισροές Bitcoin από εξορύκτες σε ανταλλακτήρια σχεδόν διπλασιάστηκαν σε σύγκριση με τον Μάιο, φτάνοντας τα 99 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε κατά σχεδόν 12%.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.