Σε συνέντευξή του ο Michael Saylor αναφέρθηκε στο πώς τα δίκτυα κρυπτογράφησης όπως το bitcoin μπορούν να προωθήσουν την ασφάλεια και να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα ψηφιακής εμπιστοσύνης.

 

Το bitcoin μπορεί να είναι η απάντηση για την αντιμετώπιση των απειλών στον κυβερνοχώρο, όπως τα deepfakes, που πηγάζουν από την τεχνητή νοημοσύνη, δήλωσε ο Michael Saylor, εκτελεστικός πρόεδρος της MicroStrategy, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Kitco News (https://www.youtube.com/watch?v=BFCnA5OjrEE).

Ο Saylor ανέφερε ως παράδειγμα λογαριασμούς κοινωνικών μέσων που δημιουργήθηκαν από ρομπότ που όπως είπε είναι δισεκατομμύρια και ευθύνονται για τον ψηφιακό «εμφύλιο», υποκινώντας το μίσος μεταξύ των πραγματικών χρηστών ψηφιακών πλατφορμών.

«Ο κίνδυνος στον κυβερνοχώρο είναι ότι μπορώ να ενεργοποιήσω ένα δισεκατομμύριο ψεύτικους ανθρώπους και μπορώ να δημιουργήσω έναν εμφύλιο πόλεμο με τους ψεύτικους Ρεπουμπλικανούς να μισούν τους ψεύτικους Δημοκρατικούς ή τους πραγματικούς Δημοκρατικούς. Ή τους ψεύτικους Δημοκρατικούς να μισούν τους πραγματικούς Ρεπουμπλικάνους», δήλωσε ο Saylor τονίζοντας πως η τεχνητή νοημοσύνη και οι άλλες τεχνολογίες επόμενης γενιάς θα κάνουν τα deepfakes φθηνότερα και πιο δύσκολο να εντοπιστούν.

 

 

Ο Saylor έχει πάνω από 3 εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter και όπως δήλωσε λαμβάνει σχεδόν 2.000 αιτήματα από ψεύτικους ακόλουθους κάθε μέρα. «Σε διάστημα μίας ώρας, 1.500 λογαριασμοί bot διαγράφηκαν από τον λογαριασμό μου. Δεν μπορούμε πλέον να ζούμε με αυτό το status quo». Ο Saylor πιστεύει ότι η λύση για τα deepfakes και άλλα θέματα ψηφιακής εμπιστοσύνης βρίσκεται στις αποκεντρωμένες ταυτότητες (DIDs).

H αποκεντρωμένη ταυτότητα επιτρέπει την αξιόπιστη ανταλλαγή δεδομένων καθώς είναι ένας τρόπος επαλήθευσης και ελέγχου της διαδικτυακής ταυτότητας και των προσωπικών στοιχείων.

«Αν κάποιος θέλει να λανσάρει ένα δισεκατομμύριο Twitter bots, θα πρέπει να κάνει ένα δισεκατομμύριο συναλλαγές [...]. Συνδυάζοντας τη δύναμη της κρυπτογράφησης με ένα αποκεντρωμένο δίκτυο κρυπτογράφησης όπως το bitcoin, μπορούμε να φέρουμε τη νομοτέλεια στον κυβερνοχώρο», εξήγησε ο ίδιος.

Η MicroStrategy του Saylor είναι μία από τις εταιρείες που χρησιμοποιούν τις κρυπτογραφημένες υπογραφές τόσο στους χρήστες κοινωνικών δικτύων όσο και στις εταιρικές δραστηριότητες. Επίσης ο Sam Altman διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, αναπτύσσει τεχνολογία πιστοποίησης ταυτότητας στο project Worldcoin με την εταιρεία του να εξασφαλίζει χρηματοδότηση $115 εκατ. για τη δημιουργία αποκεντρωμένων εργαλείων ταυτοποίησης.

Ομοίως, το πρωτόκολλο Polygon επιπέδου 2 παρουσίασε τον Μάρτιο μια αποκεντρωμένη υπηρεσία ταυτοποίησης που χρησιμοποιεί αποδείξεις μηδενικής γνώσης (ZK proofs), οι οποίες επιτρέπουν στους χρήστες να επαληθεύουν την ταυτότητά τους στο διαδίκτυο χωρίς να διαβιβάζονται ή ενδεχομένως να αποθηκεύονται σε τρίτους τα προσωπικά τους στοιχεία. Το προϊόν κυκλοφόρησε σχεδόν ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση της ανάπτυξής του.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.