Δυνητικά ανοδική ένδειξη αποτελεί το γεγονός ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Glassnode έχουν διακρατηθεί για τουλάχιστον ένα χρόνο περισσότερα BTC από ποτέ.


Οι επενδυτές διατηρούν τα bitcoin τους (BTC) περισσότερο από ποτέ -το λεγόμενο HODLing στην ορολογία του χώρου- σύμφωνα με το εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο της Glassnode.

Το ποσοστό του BTC που διατηρήθηκε για τουλάχιστον ένα χρόνο έχει ανέλθει στο επίπεδο ρεκόρ του 68%, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Glassnode, ενώ το 55% των bitcoin διακρατήθηκε για τουλάχιστον δύο χρόνια και το 40% για τρία χρόνια.

Αρκετοί αναλυτές ερμηνεύουν τη διακράτηση και την επακόλουθη αδράνεια των κατεχόμενων BTC ως ανοδική ένδειξη με το σκεπτικό ότι οι επενδυτές επιλέγουν να διακρατήσουν αντί να πουλήσουν. Η επικράτηση του buy-and-hold (αγορά και διακράτηση) στα κρυπτονομίσματα έρχεται σε αντίθεση με τη μακροπρόθεσμη μετατόπιση στις μετοχές, μια αγορά όπου οι επενδυτές διατηρούν τις τοποθετήσεις τους για πολύ λιγότερο χρόνο από ό,τι στο παρελθόν.

 

 

Η τάση του να είναι κάποιος μακροπρόθεσμος κάτοχος γίνεται όλο και πιο δημοφιλής όσο περνάει ο χρόνος σύμφωνα με τον Sean Farrell, επικεφαλής έρευνας για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία στην FundStrat, με την εξαίρεση των περιόδων που επικρατεί αναταραχή στην αγορά και οι επενδυτές που αγόρασαν τη βουτιά (buy the dip - αγορά στην πτώση) πωλούν τα παλαιότερα νομίσματά τους σε ανυπόμονους αγοραστές.

Όπως δήλωσε ο Farrell:

«Η τάση είναι ανοδική με την έννοια ότι οι υψηλότερες τιμές σε αυτόν τον κύκλο είναι μπροστά μας και οποιαδήποτε επιφυλακτικότητα για πωλήσεις από τους HODLers θα μπορούσε να οδηγήσει σε συμπίεση και περιορισμό της προσφοράς».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι μετρήσεις που αφορούν το απόθεμα των μακροπρόθεσμων κατόχων (long-term holders) δεν συνιστούν απαραίτητα αξιόπιστη ένδειξη για την βραχυπρόθεσμη πορεία της τιμής.

Ο δείκτης Long-Term-Holder Supply, στον οποίο η Glassnode εντάσσει τα νομίσματα που διατηρούνται για περισσότερες από 155 ημέρες, σημειώνει νέο ιστορικό υψηλό — φτάνοντας τα 14,46 εκατομμύρια bitcoin. «Η επίδοση αυτή αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι τα νομίσματα που αποκτήθηκαν αμέσως μετά την κατάρρευση του FTX ωριμάζουν και πλέον κατατάσσονται σε κατάσταση μακροπρόθεσμης κατοχής», αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.