Παρότι η αγορά των κρυπτονομισμάτων είναι πτωτική το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει η κεφαλαιοποίησή της κατά $20 δισ. σε μια εβδομάδα, η αβεβαιότητα στο bitcoin (BTC) μπορεί να τελειώνει, όπως υποδηλώνει ο δείκτης για τον ρυθμό συσσώρευσης των «φαλαινών» του κορυφαίου περιουσιακού στοιχείου της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi).


Εδώ και έναν χρόνο, ο δείκτης ROC (Rate of Change - ρυθμός μεταβολής) για το bitcoin δεν έχει ανέβει πάνω από το μηδέν, υποδηλώνοντας ότι οι «φάλαινες» βρίσκονταν σε κατάσταση συσσώρευσης, κάτι που μπορεί να πλησιάζει στο τέλος του, σύμφωνα με την ανάρτηση του αναλυτή με το ψευδώνυμο Trader Tardigrade στο Twitter.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής, αυτό το μοτίβο στο διάγραμμα, που έχει επαναληφθεί τα προηγούμενα χρόνια ξεκινώντας από το 2015, υποδηλώνει ότι μπορεί να ακολουθεί στο εγγύς μέλλον ένα ανοδικό ράλι για το κορυφαίο περιουσιακό κρυπτο-στοιχείο:

«Ο ρυθμός μεταβολής του bitcoin (ROC) βρίσκεται κάτω από το μηδέν εδώ και ένα χρόνο. Αυτό δείχνει ότι οι "φάλαινες" έχουν συσσωρεύσει BTC και αυτό τελειώνει πολύ σύντομα. Μετά την ολοκλήρωση της συσσώρευσης, ακολουθεί ράλι ανόδου (bull run).»

 

 

Το bitcoin βρίσκεται στα $26.630 υποχωρώντας κατά 0,87% τις τελευταίες 24 ώρες και έχοντας σημειώσει πτώση 3,47% σε επίπεδο εβδομάδας και 2,44% σε επίπεδο μήνα.

Ωστόσο, η κοινότητα των κρυπτονομισμάτων είναι μάλλον απαισιόδοξη για την πορεία του bitcoin όπως φαίνεται στην δημοσκόπηση των μελών του CoinMarketCap σύμφωνα με την οποία το κορυφαίο κρυπτονόμισμα θα συνεχίσει να υποχωρεί φτάνοντας στο επίπεδο των $24.753 στα τέλη Μαΐου.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.