Ο Mike McGlone, στρατηγικός αναλυτής μακροοικονομικών του Bloomberg, με ανάρτησή του στο Twitter αποτιμά το bitcoin και τον χρυσό.


Ο Mike McGlone σε ανάρτησή του στο Twitter, αναφέρει ότι η υποχώρηση του bitcoin κάτω από τα $30.000 μπορεί να είναι το καύσιμο που χρειάζεται ο χρυσός για να παραμείνει πάνω από τα 2.000 δολάρια η ουγγιά.

Σύμφωνα με τον McGlone, οι υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων που αποκαλούν τον χρυσό «πέτρες των boomers» μπορεί να κάνουν λάθος για το μέλλον του χρυσού καθώς οι ΗΠΑ βυθίζονται σε ύφεση. Υποστηρίζει ότι ο χρυσός στην ανταγωνιστική του πορεία με το bitcoin, είναι πιθανόν να βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και η απόδοσή του ενδεχομένως να είναι παρόμοια με εκείνη του 2011 όταν το πολύτιμο μέταλλο κορύφωσε στα 1.900 δολάρια.

#Bitcoin Η διατήρηση του «ταβανιού» των $30.000 μπορεί να αποτελέσει το καύσιμο για να ξεπεράσει ο χρυσός #Gold τα $2.000 - Οι λάτρεις των κρυπτονομισμάτων που αναφέρουν τον χρυσό ως "πέτρες των boomers" μπορεί να παραμεριστούν έναντι του μετάλλου καθώς οι ΗΠΑ κλίνουν προς την ύφεση. Αισιοδοξία ότι θα υπάρξει "ήπια προσγείωση" και ότι τα χειρότερα έχουν τελειώσει…

Ο McGlone αναφέρει ότι το καύσιμο που χρειάζεται για να διατηρηθεί ο χρυσός πάνω από τα $2.000 ανά ουγγιά θα μπορούσε να προέλθει από την υποχώρηση του bitcoin κάτω από τα $30.000.

 

 

Σύμφωνα με τον McGlone βρισκόμαστε μόλις στην αρχή αυτής της πορείας και προσθέτει ότι είναι θέμα ανθεκτικότητας καθώς και ότι ο βασικός δείκτης για τα περιουσιακά στοιχεία αυξημένου ρίσκου (τα οποία διαπραγματεύονται όλο το 24ωρο), υποδεικνύει, τουλάχιστον αρχικά, ότι το ενδεχόμενο ύφεσης στις ΗΠΑ δεν δημιουργεί ανοδική τάση για το bitcoin.

Ο McGlone επισημαίνει επίσης ότι το bitcoin θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά ύφεση της οικονομίας, η οποία σύμφωνα με το Bloomberg αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο. Ο αναλυτής υποστηρίζει ότι εάν οι αγορές μετοχών και εμπορευμάτων υποχωρήσουν λόγω της αυστηρότερης πολιτικής της Fed, πιθανότατα θα πληγούν επίσης και τα κρυπτονομίσματα και υπενθυμίζει ότι ήταν η οικονομική κρίση που ώθησε τον χρυσό πάνω από τα $1.000 και προκάλεσε τη δημιουργία του bitcoin.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.