Με την αναταραχή του τραπεζικού τομέα στις ΗΠΑ να συνεχίζεται, καταγράφεται σημαντική αύξηση στις αναζητήσεις για την αγορά χρυσού και bitcoin όπως προκύπτει από το Google Trends. Συγκεκριμένα, στις αρχές Απριλίου 2023, το ερώτημα στις αναζητήσεις «πώς να αγοράσετε χρυσό» είχε φτάσει το 100, ενώ την ίδια βαθμολογία είχε συγκεντρώσει στις 20 Μαρτίου 2023 το ερώτημα «πώς να αγοράσετε bitcoin».


Τα στοιχεία του Google Trends αποτυπώνουν την αυξανόμενη ζήτηση για χρυσό και bitcoin

Τους τελευταίους έξι μήνες, η τιμή του χρυσού έχει αυξηθεί με το εντυπωσιακό 20%, με την ουγγιά troy 0,999 εκλεκτού χρυσού να διαπραγματεύεται επί του παρόντος στα $1.998, ενώ το bitcoin (BTC) βρίσκεται λίγο κάτω από τα $30.000, έχοντας σημειώσει άνοδο κατά 8,9% τις τελευταίες 24 ώρες.

Τόσο ο χρυσός όσο και το bitcoin φαίνεται να επωφελούνται από την τραπεζική κρίση που ξέσπασε στα μέσα Μαρτίου στις ΗΠΑ με την κατάρρευση τριών τραπεζών, ενώ τις τελευταίες ημέρες είναι η First Republic Bank που βρίσκεται στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος με την μετοχή της να σημειώνει βαριές απώλειες στη Wall Street.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία του Google Trends τις τελευταίες 90 ημέρες η αναζήτηση με το ερώτημα "πώς να αγοράσεις χρυσό" σημειώνει άνοδο ("τρεντάρει") παγκοσμίως. Η μέτρηση της συγκεκριμένης αναζήτησης ήταν 90 στα 100 στις 20 Μαρτίου 2023 και 100 στις 6 Απριλίου.

Επί του παρόντος, η μέτρηση για το "πώς να αγοράσετε χρυσό" είναι 62 και οι περισσότερες αναζητήσεις καταγράφονται σε περιοχές όπως η Σιγκαπούρη, η Αυστραλία, η Αγία Ελένη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και ο Καναδάς.

 

 

Το ιστορικό των αναζητήσεων για χρυσό και bitcoin και οι περιοχές

Τα στοιχεία από το 2004 έως σήμερα στις αναζητήσεις παγκοσμίως δείχνουν ότι η αναζήτηση «πώς να αγοράσεις χρυσό» έχει βαθμολογία 85 στα 100, με την κορυφαία βαθμολογία του 100 να καταγράφεται πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2011.

Αυξημένες είναι και οι αναζητήσεις με το ερώτημα «πώς να αγοράσεις bitcoin», καταγράφοντας βαθμολογία 100 στις 20 Μαρτίου 2023, με βάση τα στατιστικά στοιχεία 90 ημερών, ενώ οι αναζητήσεις με τον όρο "bitcoin" καταγράφουν επίσης άνοδο από τα μέσα Μαρτίου.

Η κατάρρευση των τριών αμερικανικών τραπεζών (Silvergate Bank, Silicon Valley Bank και Signature Bank) στα μέσα Μαρτίου πυροδότησε την άνοδο στις αναζητήσεις για όρους όπως "τραπεζική κρίση" και "bank runs" (φυγή καταθέσεων). Την επόμενη μέρα, η ερώτηση «πώς να αγοράσετε bitcoin» στις αναζητήσεις κατέγραψε σκορ 100, βαθμολογία που είχε πλησιάσει στις 5 Φεβρουαρίου 2023, όταν είχε καταγράψει βαθμολογία 96 στα 100.

Σύμφωνα με στατιστικά 90 ημερών του Google Trends, οι αναζητήσεις με το ερώτημα «πώς να αγοράσεις bitcoin» την τρέχουσα περίοδο προέρχονται από περιοχές όπως η Νιγηρία, το Γκουάμ, το Καμερούν, η Αγία Ελένη και ο Μαυρίκιος.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.