Σε ενημερωτικό σημείωμα που δημοσιεύτηκε στις 24 Απριλίου, οι αναλυτές της Standard Chartered προβλέπουν ότι η τιμή του bitcoin θα φτάσει τα 100.000 δολάρια μέχρι το τέλος του 2024.


Ο αναλυτής της τράπεζας, Geoff Kendrick, αναφέρει πως κατάρρευση αρκετών αμερικανικών τραπεζών, μεταξύ των οποίων οι Silicon Valley Bank, Silvergate και Signature, έχει εδραιώσει το αφήγημα για το bitcoin ως ένα «αποκεντρωμένο, αξιόπιστο και μοναδικό ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο».

Όπως αναφέρει το CNBC, επικαλούμενο το ενημερωτικό σημείωμα, ο αναλυτής διατυπώνει την βεβαιότητά του ότι η πτωτική αγορά (bear market) έχει τελειώσει και οι τιμές θα ανέβουν ψηλότερα το επόμενο έτος κατά τη διάρκεια του επόμενου ανοδικού κύκλου της αγοράς (bull market).

«Βλέπουμε την προοπτική του bitcoin (BTC) να φτάσει στο επίπεδο των 100.000 δολαρίων μέχρι το τέλος του 2024, καθώς εκτιμούμε ότι ο περιβόητος “χειμώνας” στα κρυπτονομίσματα έχει επιτέλους τελειώσει».

 

 

Το bitcoin θα φτάσει σε εξαψήφιο νούμερο

Όπως αναφέρει ο ίδιος η τρέχουσα αναταραχή στον παραδοσιακό τραπεζικό τομέα ευνοεί την υπεραπόδοση του BTC και προβλέπει ότι το ποσοστό κυριαρχίας του bitcoin στην αγορά θα επιστρέψει στο επίπεδο του 50-60%, από το 47,37% που βρίσκεται την τρέχουσα περίοδο, σύμφωνα με το Tradingview, έχοντας υποχωρήσει κατά 3% τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ο Kendrick αναφέρει ότι η συρρίκνωση των προμηθειών και η αναταραχή στα stablecoins έχει επίσης λειτουργήσει υποστηρικτικά για το bitcoin, καθώς τον τρέχοντα μήνα που το BTC σημείωσε υψηλό δεκαμήνου στα $31.000 καταγράφηκαν εκροές τα stablecoins προς αυτό.

Σύμφωνα με τον Kendrick οι εκτιμήσεις για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής σύσφιξης που εφαρμόζει η Fed σημαίνουν ότι «ανοίγει ο δρόμος για την πορεία προς τα $100.000».

Στην έκθεσή του, ο αναλυτής υπογραμμίζει επίσης τα κέρδη για τις εταιρείες εξόρυξης bitcoin που είδαν τις τιμές των μετοχών τους να αυξάνονται το 2023.

«Το άλμα τιμών –από κάτω από $20.000 πριν την κατάρρευση της SVB σε πάνω από $30.000– έχει αυξήσει δραματικά την κερδοφορία των εταιρειών εξόρυξης bitcoin».

Ο Kendrick καταλήγει στο συμπέρασμα ότι βελτιώνεται το ευρύτερο πλαίσιο για τα περιουσιακά στοιχεία αυξημένου κινδύνου όπως το BTC. «Παρότι το BTC διαπραγματεύεται καλά όταν τα άλλα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου πλήττονται, η συσχέτισή του με τον Nasdaq υποδηλώνει ότι η διαπραγμάτευσή του θα τα πάει ακόμη καλύτερα εάν βελτιωθεί η εικόνα και στα άλλα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Standard Chartered είναι μια ακόμη τράπεζα που κάνει στροφή 180ο για τα κρυπτονομίσματα, καθώς μόλις πριν από τέσσερις μήνες, τον Δεκέμβριο του 2022, προέβλεπε ότι το BTC θα έπεφτε στα $5.000 μετά την κατάρρευση του FTX.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.