Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, πάνω από το 53% των νομισμάτων που έχουν εξορυχθεί δεν έχουν κινηθεί για περισσότερο από δύο χρόνια.


Όπως φαίνεται το HODLing (διακράτηση) παραμένει ως τάση παρότι το bitcoin σημειώνει άνοδο σε επίπεδα που είχε να καταγράψει εδώ και μήνες.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, περισσότερα από τα μισά υπάρχοντα νομίσματα δεν έχουν μετακινηθεί εδώ και δύο χρόνια, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό.

Όπως αναφέρει η εταιρεία αναλύσεων Glassnode το 53,14% του bitcoin κινήθηκε τελευταία φορά πριν από περισσότερα από δύο χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι 10,2 εκατομμύρια Bitcoin που αντιστοιχούν σε satoshis αξίας περίπου 309 δισ. δολαρίων παραμένουν ακίνητα. Συνολικά, από τότε που δημιουργήθηκε το κρυπτονόμισμα έχουν εξορυχθεί 19,3 εκατ. bitcoin.

Σύμφωνα με τον CEO της Arkham Intelligence, Miguel Morel, τα αδρανή νομίσματα συχνά με την πάροδο του χρόνου επιστρέφουν στην κυκλοφορία.

«Ουσιαστικά τα νομίσματα έχουν μεταφερθεί από εκείνους που προτιμούν αποδόσεις και ρευστότητα άμεσα ή βραχυπρόθεσμα σε εκείνους που επιλέγουν τον μακροπρόθεσμο ορίζοντα», δήλωσε ο Morel και πρόσθεσε ότι «παρά τις αναταράξεις, για κάθε πωλητή υπάρχει ένας αγοραστής».

 

 

Η μετακίνηση «αρχαίων» νομισμάτων έχει συνδεθεί με τις «φάλαινες» οι οποίες έχοντας συσσωρεύσει μεγάλες ποσότητες κρυπτονομισμάτων, επιτυγχάνουν τεράστια κέρδη όταν μετακινούν την επένδυσή τους σε άλλες διευθύνσεις.

Ωστόσο, όπως έχει αναφέρει παλαιότερα η Glassnode, μετά από από 155 ημέρες κατοχής, είναι λιγότερο πιθανό για τους επενδυτές να ξοδέψουν τα νομίσματά τους και τα στοιχεία έχουν δείξει ότι εκείνοι που κερδίζουν πραγματικά αγοράζοντας τα παλαιότερα νομίσματα είναι «εκλεπτυσμένοι επενδυτές» που διακρατούν μεγάλα ποσά για μεγάλο χρονικό διάστημα - ενώ οι ιδιώτες επενδυτές είναι πιθανότερο να χάσουν.

«Μερικές φορές αυτά τα νομίσματα δεν επιστρέφουν ποτέ στην αγορά», πρόσθεσε ο Morel.

Τα αδρανή bitcoin που παραμένουν ακίνητα για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορούν επίσης να αποδοθούν στα χαμένα νομίσματα, καθώς είναι αρκετά συχνό το πρόβλημα στους ερασιτέχνες επενδυτές να ξεχάσουν τα ιδιωτικά κλειδιά για το ψηφιακό τους πορτοφόλι.

Το μεγαλύτερο, σε όρους κεφαλαιοποίησης της αγοράς, κρυπτονόμισμα διέσπασε το όριο των $30.000 για πρώτη φορά σε διάστημα 10 μηνών και πλέον βρίσκεται στα $30.100, ενώ στις αρχές του χρόνου βρίσκονταν κάτων από τα $20.000 και όπως φαίνεται οι επενδυτές εκτιμούν ότι η επένδυσή τους θα αυξάνεται όσο περισσότερο τη διακρατούν.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.