Τις τελευταίες ημέρες, η αγορά bitcoin (BTC) κατέγραψε σημαντική αύξηση στον όγκο συναλλαγών, με τον αριθμό των συναλλαγών που διεκπεραιώθηκαν να αυξάνεται κατά 153%.

 

Η αύξηση της δραστηριότητας δεν πέρασε απαρατήρητη και ο αναλυτής με το ψευδώνυμο «Onchain Edge» στο CryptoQuant ανέφερε ότι ένας βασικός δείκτης του κλίματος της αγοράς είναι αυτός της αναλογίας αγοράς-πώλησης, ο οποίος μετρά τη δραστηριότητα αγοράς και πώλησης στην αγορά παραγώγων bitcoin. Πρόσφατα, ο δείκτης έχει μετατοπιστεί σημαντικά προς όφελος της αγοράς, υποδηλώνοντας την αυξημένη ζήτηση για παράγωγα bitcoin και πιθανώς σηματοδοτώντας μία ανοδική δυναμική στην αγορά.

Έρχονται μήνες ανόδου για το bitcoin;

Σύμφωνα με τoν «Onchain Edge», αυτοί οι δείκτες υποδηλώνουν ότι η αγορά bitcoin έχει αρχίσει να ζεσταίνεται, με την αυξημένη ζήτηση και δραστηριότητα, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σύντομα την τιμή σε άνοδο και να θέσει το BTC σε ανοδική πορεία για το υπόλοιπο του έτους καταρρίπτοντας, ενδεχομένως, το τελευταίο ιστορικό του υψηλό.

Εκτός από τον δείκτη για την αναλογία αγοράς-πώλησης και άλλες μετρήσεις υποδηλώνουν σημαντικές αλλαγές στην αγορά bitcoin τις τελευταίες ημέρες. Μία από αυτές είναι ο συνολικός αριθμός των νομισμάτων που μεταφέρθηκαν.

Αυτή η μέτρηση παρουσιάζει σημαντική αύξηση και υποδηλώνει το υψηλό επίπεδο δραστηριότητας στο δίκτυο bitcoin. Επιπλέον, θα μπορούσε να σηματοδοτεί το ανανεωμένο ενδιαφέρον για το bitcoin, καθώς οι επενδυτές και οι traders ανακτούν την εμπιστοσύνη τους στο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα εν μέσω των ανησυχιών για την οικονομική κρίση.

Ο «Onchain Edge» υπογραμμίζει την αύξηση κατά 63% των ενεργών πορτοφολιών που χρησιμοποιούνται για την αποστολή και τη λήψη νομισμάτων, ως ένα επιπλέον σημάδι του αυξημένου ενδιαφέροντος για το BTC και το ανοδικό κλίμα της αγοράς.

 

 

Θα διασπαστεί το μοτίβο συσσώρευσης στο BTC;

Τις τελευταίες 20 ημέρες, καταγράφεται στο BTC ένα μοτίβο επανασυσσώρευσης, με κάθε πτώση να αγοράζεται γρήγορα και με όγκο υποδηλώνοντας πιθανότατα ότι έχει ξεπεραστεί η τελική φάση σταθεροποίησης και πλέον διαφαίνεται η διάσπασή του.

Σύμφωνα με τον trader και αναλυτή Jackis, αυτό το μοτίβο επανασυσσώρευσης υποδηλώνει ότι η αγορά προετοιμάζεται για τη διάσπαση των $30.000 μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Επιπλέον, σύμφωνα με τον αναλυτή, η αγορά φαίνεται τώρα να έχει φτάσει σε ένα σημείο όπου «δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για περαιτέρω πτώση των τιμών» και η ρευστότητα αυξάνεται πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα.

Ο Jackis εκτιμά ότι αναμένεται να εκτονωθεί σημαντικός όγκος αγοραστικής πίεσης κάτι που θα οδηγήσει πιθανότατα στην πολυαναμενόμενη διάσπαση των $30.000 και σε περαιτέρω σταθεροποίηση πάνω από αυτό το επίπεδο.

Το bitcoin συνεχίζει σταθεροποιητικά στην περιοχή των $28.000 πολύ πάνω από τις πλησιέστερες γραμμές στήριξης που το προφυλάσσουν από την υποχώρηση κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών και των 50 ημερών.

Το ενδεχόμενο διόρθωσης τις επόμενες ημέρες, παρά τα θετικά σημάδια, δεν μπορεί να αποκλειστεί. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι αναμένεται ένα νέο ανοδικό ράλι στο bitcoin που θα οδηγήσει και την υπόλοιπη αγορά των κρυπτονομισμάτων σε νέα υψηλά τους επόμενους μήνες.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.