Ο Hedge Fund manager, Jesse Myers, πιστεύει ότι το bitcoin οδεύει προς την εξωπραγματική τιμή των $10 εκατ. ανά νόμισμα.


Σε συνέντευξή του στο Coin Stories, ο Myers αναλύει το σκεπτικό που τον οδήγησε σε αυτή την πρόβλεψη και δίνει το χρονοδιάγραμμα πραγματοποίησης.

Όπως δηλώνει ο Myers, σε έναν κόσμο αυξανόμενου χρέους και υποτίμησης νομισμάτων το bitcoin εξελίσσεται σε ένα ισχυρό και σπάνιο καταφύγιο αξίας.

«Έχουμε εισέλθει πλέον σε μια εποχή όπου η επενδυτική επιλογή των ομολόγων ή του παραστατικού χρήματος είναι πολύ κακή, επειδή το κρατικό χρέος και οι μη χρηματοδοτούμενες υποχρεώσεις θα απαιτήσουν μελλοντικά ένα επίπεδο εκτύπωσης που θα ξεπεράσει την ονομαστική απόδοση των ομολόγων.

Αυτή είναι η μόνη διέξοδος που έχουμε. Μόνο στις ΗΠΑ έχουμε $31 τρισ. κρατικού χρέους και $170 τρισ. μη χρηματοδοτούμενες υποχρεώσεις.

Επιπλέον, έχοντας ήδη έλλειμμα πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων στον προϋπολογισμό μας έχουμε και τόκους $3 τρισ. ετησίως. Οπότε μιλάμε για ένα έλλειμμα περίπου 4 τρισ. δολαρίων στο μέλλον που για να καλυφθεί θα πρέπει να τυπωθεί χρήμα…

Οπότε, όσον αφορά τα διαθέσιμα καταφύγια αξίας το bitcoin είναι νομίζω με ευκολία η καλύτερη επιλογή».

Όπως λέει ο Myers ο χώρος των περιουσιακών στοιχείων στον οποίο ανταγωνίζεται το bitcoin αποτιμάται συνολικά σε περίπου 900 τρισ. δολάρια, ενώ το τρέχον επίπεδο παγκόσμιας υιοθέτησης των κρυπτονομισμάτων είναι πολύ μικρότερο από ό,τι πιστεύουν ορισμένοι αναλυτές.

«Το θέμα είναι πόσα μπορεί να κερδίσει το bitcoin, το μερίδιο που μπορεί να καταλάβει το bitcoin. Αυτή τη στιγμή είναι ένα περιουσιακό στοιχείο 400 δισ. δολαρίων σε έναν ωκεανό 900 τρισ. δολαρίων. Αυτό σημαίνει ότι αντιπροσωπεύει το 1/2000 της παγκόσμιας αξίας και η κατανομή του παγκοσμίως ανέρχεται στο 0,05%».

Ο Myers υποστηρίζει ότι καθώς αυξάνεται ο ρυθμός υιοθέτησης του κορυφαίου κρυπτονομίσματος, η περιορισμένη διαθεσιμότητά του, των 21 εκατομμυρίων BTC, θα δημιουργήσει ένα τεράστιο σοκ προσφοράς.

Με την παραδοχή ότι το bitcoin θα κατακτήσει τη μισή κεφαλαιοποίηση του χρυσού καθώς και επιπλέον μερίδια από τις άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, ο Myers παρουσιάζει τους υπολογισμούς του που τον οδηγούν στο συμπέρασμα των 10 εκατ. δολάρια ανά BTC στις τρέχουσες τιμές του δολαρίου.

 

 

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, ο Myers αναφέρει ότι βασικός παράγοντας είναι ο χρόνος που θα απαιτηθεί για να μάθει το ευρύ κοινό περισσότερα για το bitcoin και να το κατανοήσει ως πραγματική επιλογή αξίας. Όπως εκτιμά ο ίδιος, αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

«Νομίζω ότι έχει ξεκινήσει η εποχή του bitcoin, κατά την οποία η κατοχή BTC ως βασικός αν όχι πρωταρχικός και κύριος πυλώνας της προσωπικής σου στρατηγικής αποταμίευσης θα είναι η κερδοφόρα επιλογή. Και θα χρειαστεί μια γενιά για να το καταλάβουν πραγματικά οι άνθρωποι.

Έτσι, όταν λέω ότι το bitcoin έχει μια, συντηρητική, νομίζω, πιθανότητα να φτάσει τα 10 εκατ. δολάρια σε σημερινές τιμές δολαρίου, αυτό σημαίνει ότι από το 0,05% της παγκόσμιας αξίας το ποσοστό του θα φτάσει στο 25%.

Το bitcoin απλώς θα απορροφήσει τα άλλα περιουσιακά στοιχεία, θα τα καταπιεί σαν μαύρη τρύπα. Αυτό νομίζω ότι έχει ξεκινήσει τώρα αλλά θα είναι πραγματικά ξεκάθαρο εκ των υστέρων. Και ενώ αυτά θα γίνονται μπροστά στα μάτια μας όλοι θα είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται απλώς για χρήματα της Monopoly».

Όσον αφορά τους πιθανούς κινδύνους για το μέλλον του bitcoin, ο Myers δήλωσε ότι τα ρυθμιστικά εμπόδια είναι η βασική ανησυχία.

Πιστεύει επίσης ότι η δημοφιλία του bitcoin είναι το κλειδί για το μέλλον του και ότι είναι επιτακτική ανάγκη για όσους κατανοούν τα οφέλη του να το διαδώσουν και να εκπαιδεύσουν το επόμενο κύμα επενδυτών.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.