Προσπάθεια ανάκαμψης με μικρά κέρδη στο ημερήσιο διάγραμμα για το BTC παρά τη διόρθωση του Σαββατοκύριακου - Άνοδος στον αριθμό των νέων διευθύνσεων αλλά και μείωση των αποθεμάτων στα ανταλλακτήρια.


Η πορεία της τιμής του bitcoin (BTC) τις τελευταίες εβδομάδες αναζωπύρωσε τις ελπίδες ότι το κορυφαίο κρυπτονόμισμα θα κατακτήσει το ορόσημο των $30.000 αλλά η διόρθωση το Σαββατοκύριακο μετρίασε τις προσδοκίες και τη διάθεση.

Ωστόσο, παρά τη φαινομενική υποχώρηση, συγκεκριμένες μετρήσεις υποδηλώνουν ότι αυτή δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα παροδικό εμπόδιο στην ευρύτερη ανοδική εικόνα.

Εισροή νέων διευθύνσεων στο bitcoin

Η πρόσφατη υποχώρηση του bitcoin το Σαββατοκύριακο (1 και 2 Απριλίου) δεν απέτρεψε τους δυνητικούς επενδυτές από την είσοδο τους στην αγορά, καθώς όπως δείχνουν τα στοιχεία της Glassnode νέοι επενδυτές συνέχισαν να συρρέουν στο κρυπτονόμισμα.

Στο διάγραμμα αποτυπώθηκε σημαντική αύξηση στις νέες διευθύνσεις που εντάσσονται στο δίκτυο, αντικατοπτρίζοντας το αυξανόμενο ενδιαφέρον και συμμετοχή. Σύμφωνα με την Glassnode έως τις 2 Απριλίου, 471.000 νέες διευθύνσεις είχαν ενταχθεί στο δίκτυο.

Η αύξηση των νέων διευθύνσεων πιθανότατα θα επηρεάσει θετικά την πορεία της τιμής καθώς όσο περισσότεροι επενδυτές ανοίγουν νέες διευθύνσεις, η ζήτηση του νομίσματος θα αυξάνεται, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε άνοδο την τιμή. Επιπλέον, οποιαδήποτε μικρή υποχώρηση στην τιμή του BTC πιθανότατα θα προσελκύσει ακόμη περισσότερους νέους επενδυτές που θα θελήσουν να επωφεληθούν από την πτώση, ανατροφοδοτώντας την αύξηση των διευθύνσεων του δικτύου.

 

 

Το απόθεμα στα ανταλλακτήρια μειώνεται

Μια άλλη μέτρηση παρότι αρνητική μπορεί να λειτουργήσει θετικά για την πορεία της τιμής του κρυπτονομίσματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία του CryptoQuant, το απόθεμα BTC στα ανταλλακτήρια μειώθηκε και όπως δείχνει το διάγραμμα τις τελευταίες δέκα ημέρες αποσύρθηκαν από τα πορτοφόλια των ανταλλακτηρίων περίπου 46.000 BTC, αξίας περίπου 1,24 δισ. δολαρίων.

Η μείωση του αποθέματος στα ανταλλακτήρια υποδεικνύει ότι οι επενδυτές αποσύρουν τα BTC τους πιθανώς προκειμένου να προχωρήσουν στη μακροπρόθεση διακράτησή τους, κάτι που όμως θα μειώσει τη διαθεσιμότητα BTC στα ανταλλακτήρια. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να επηρεάσει τη ζήτηση και η ανισορροπία προσφοράς και ζήτησης μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της τιμής του κρυπτονομίσματος.

Το bitcoin ξεπερνά τις απώλειες του Σαββατοκύριακου

Όπως φαίνεται στο ημερήσιο διάγραμμα το bitcoin επιχειρεί την ανάκαμψη από την μικρή πτώση των δύο τελευταίων ημερών κατά τις οποίες υποχώρησε κατά λιγότερο από 1%. Με την τιμή να βρίσκεται στα $28.200 και τον δείκτη σχετικής ισχύος (RSI) να βρίσκεται πάνω από το 60 οι επενδυτές έχουν ελπιδοφόρα σημάδια.

Συνοψίζοντας, η πρόσφατη αύξηση στις νέες διευθύνσεις και η μείωση του αποθέματος στα ανταλλακτήρια θα μπορούσαν να εκληφθούν ως σημάδια ανόδου της τιμής, καθώς υποδηλώνουν το αυξανόμενο ενδιαφέρον για το BTC και την αυξανόμενη ζήτηση για τα νομίσματα.

Επίσης, η μείωση του αποθέματος στα ανταλλακτήρια μπορεί να υποδεικνύει ότι οι επενδυτές προχωρούν στη διακράτηση των BTC τους, προσδοκώντας την αύξηση της αξίας τους. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με έναν ισχυρό δείκτη RSI, υποδηλώνουν μια ανοδική τάση, που μένει να δούμε εάν θα επιβεβαιωθεί και στην πορεία της τιμής.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.