Με τη τιμή να διατηρεί σχετικά σταθερά το επίπεδο των $28.000, το bitcoin ξεκινά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, έχοντας καταγράψει σημαντική άνοδο κατά τη διάρκεια του πρώτου από τα χαμηλά του 2022. Επιπλέον, το νέο τρίμηνο ξεκινά με τον πιο ανοδικό μήνα στην ιστορία του νομίσματος, όπως δείχνουν τα στοιχεία.


Οι απριλιάτικες επιδόσεις του bitcoin ιστορικά, δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα

Οι επιδόσεις του BTCUSD τον Απρίλιο είναι συνήθως καλύτερες από οποιονδήποτε άλλο μήνα του έτους, σύμφωνα με την εποχιακή ανάλυση και τη σειριακή συσχέτιση και παρότι το φαινόμενο δεν έχει εξηγηθεί, εφόσον επιβεβαιωθεί και φέτος, θα μπορούσε να ξεκινήσει μια σημαντική ανοδική τάση το bitcoin.

Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει την επίδοση του BTC τον Απρίλιο κάθε χρόνου από το 2011, όταν το πρωτοεμφανιζόμενο τότε ψηφιακό νόμισμα κατέγραψε άνοδο άνω του 343%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το BTC καταγράφει άνοδο 44,83% κατά μέσο όρο τον Απρίλιο με τη συνολική άνοδο των 12 χρόνων να ανέρχεται στο 537,94% τον συγκεκριμένο μήνα. Στα στοιχεία περιλαμβάνονται και οι αρνητικές επιδόσεις των πτωτικών περιόδων (bear market), όπως η πτώση κατά 17% το 2022.

Η επανάληψη συγκεκριμένων επιδόσεων σε ασυνήθιστα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Στο λεγόμενο January effect, για παράδειγμα, καταγράφεται απότομη αύξηση στις μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης και των altcoins.

Επίσης, ιστορικά, καταγράφεται κορύφωση στο bitcoin τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο. Θα μπορούσε λοιπόν να σημειωθεί μια ισχυρή ανοδική κίνηση τον Απρίλιο; Παρότι οι προηγούμενες επιδόσεις δεν αποτελούν εγγύηση για τις μελλοντικές κινήσεις, η ιστορία συχνά επαναλαμβάνεται.

 

 

Τι θα σήμαινε μια άνοδος της τιμής κατά 44%

Μια άνοδος κατά 44%, δηλαδή στο ποσοστό του μέσου όρου της ανόδου που καταγράφεται ιστορικά τον Απρίλιο, θα έφερνε το κορυφαίο κρυπτονόμισμα πάνω από τα $40.000 για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2022, όταν σημειώθηκε πτώση κατά 17% μετά τη διάσπαση της καθοδικής στήριξης.

Η διάσπαση της καθοδικής στήριξης είχε ως αποτέλεσμα την περαιτέρω πτώση κατά 46% τους επόμενους δύο μήνες, ενώ η συνολική πτώση από το κλείσιμο του Απριλίου 2022 μέχρι τον πυθμένα του Νοεμβρίου ανήλθε στο 58%.

Το bitcoin έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν κατά 80% από τον Νοέμβριο και μια ενδεχόμενη επιπλέον άνοδο κατά 44% θα σήμαινε ότι μέχρι το τέλος του μήνα το BTC θα διπλασίαζε την τιμή του σε σχέση με τον πυθμένα του Νοεμβρίου.

Μένει να δούμε εάν ο Απρίλιος παρά το ανοδικό ιστορικό του ξεγελάσει την αγορά και την οδηγήσει σε πτώση, ή εάν παραμείνει πιστός σε αυτό και την οδηγήσει σε ράλι ανόδου.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.