Το bitcoin σημείωσε μικρή υποχώρηση παρά τις μεγάλες εκροές από τα ανταλλακτήρια - Καταγράφηκαν κάποιες πιέσεις πώλησης από την επανεξέταση της στήριξης, αλλά οι μακροπρόθεσμοι κάτοχοι φαίνεται να διατηρούν τις θέσεις τους.


Μετά το υψηλό στα $29.380, στις 24 Μαρτίου, αναζωπυρώθηκαν εν μέρη οι πιέσεις πώλησης στο bitcoin [BTC] και σχεδόν μια εβδομάδα αργότερα, οι «ταύροι» δείχνουν και πάλι τη δύναμή τους.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών το bitcoin βρέθηκε πάνω από τα 29.000 δολάρια, ενισχύοντας τις ελπίδες ότι σύντομα θα ξεπεράσει το ορόσημο των 30.000 δολαρίων. Αλλά πόσο πιθανό είναι κάτι τέτοιο στο κλείσιμο της εβδομάδας και με την τιμή να πρέπει να αναμετρηθεί με την αντίσταση;

Τα στοιχεία από την αγορά ενδεχομένως να μπορούν να δώσουν την απάντηση. Στις 30 Μαρτίου, η Glassnode ανέφερε ότι το ποσοστό του αποθέματος bitcoin που ήταν τελευταία φορά ενεργό πριν από 1+ χρόνια βρισκόταν σε νέο υψηλό όλων των εποχών (ATH).

Τα στοιχεία της Glassnode υποδηλώνουν ότι η ποσότητα του αποθέματος που βρίσκεται σε κατάσταση HODL (σ.σ. διακράτησης/ διατήρησης) εξακολουθεί να αυξάνεται. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, καταγράφηκε αύξηση των πιέσεων πώλησης. Οι καθημερινές on-chain εκροές του bitcoin από τα ανταλλακτήρια κορυφώθηκαν στα 1,1 δισ. δολάρια, ενώ οι εισροές ήταν χαμηλότερες στα 921 εκατ. δολάρια με αποτέλεσμα το κρυπτονόμισμα να αντιμετωπίζει μεγαλύτερη πίεση πωλήσεων.

 

 

Θα υποχωρήσουν οι «ταύροι» στις επικρατούσες πιέσεις πωλήσεων;

Η τρέχουσα θέση του bitcoin εξηγεί τις πιέσεις πώλησης. Η ανοδική τάση, ειδικά τις τελευταίες 24 ώρες, υποχώρησε στο πάνω μέρος της γραμμής αντίστασης που σημαίνει ότι πολλοί επενδυτές επιδίδονται σε αποκόμιση κερδών, πυροδοτώντας την υποχώρηση της τιμής στα $28.070.

Με την επανεξέταση της γραμμής αντίστασης υπήρχε η πιθανότητα εμφάνισης πιέσεων πώλησης και εφόσον αυτές ενισχυθούν μπορεί να προκαλέσουν περαιτέρω υποχώρηση, ενώ εάν επικρατήσει η ανοδική τάση μπορεί να διασπαστεί η αντίσταση και η τιμή να ξεπεράσει τα $30.000.

Ωστόσο τα στοιχεία από τα ανταλλακτήρια δείχνουν ότι τόσο οι εισροές όσο και οι εκροές μειώθηκαν σημαντικά τις τελευταίες 24 ώρες με τις δεύτερες, τις εκροές, να επικρατούν με 22.178 BTC, έναντι των εισροών με 20.548 BTC.

Οι επενδυτές θα πρέπει επίσης να σημειώσουν ότι οι θέσεις ανοιχτού ενδιαφέροντος στην αγορά παραγώγων του bitcoin έχουν επιστρέφει σε υψηλό δύο μηνών, υποδηλώντας την έντονη ζήτηση για BTC στην αγορά παραγώγων. Η άνοδος αυτή συνοδεύτηκε και από άνοδο της ζήτησης για μόχλευση, όπως φαίνεται από τον δείκτη εκτιμώμενης μόχλευσης.

Η τελευταία φορά που οι δύο μετρήσεις κορυφώθηκαν στο ίδιο επίπεδο ήταν στις 19 Μαρτίου και ακολούθησε αύξηση στις πιέσεις πώλησης, που όμως δεν ήταν αρκετά ισχυρές για να προκαλέσουν μεγάλη πτώση. Το γεγονός ότι οι δύο μετρήσεις επιστρέφουν στο ίδιο επίπεδο επιβεβαιώνει τη σχετική ισχύ, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν καραδοκούν οι «αρκούδες».

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.