Το bitcoin (BTC) την τρέχουσα περίοδο βρίσκεται στην περιοχή των 28.500 και παρά την άνοδο φέτος κατά 70%, προβλέπεται να πέσει κάτω από τα 13.000 δολάρια πριν το επόμενο μεγάλο ράλι.


Η πρόβλεψη προέρχεται από τον στρατηγικό αναλυτή αγορών του InTheMoneyStocks.com, Gareth Soloway, ο οποίος πιστεύει ότι παρά την τρέχουσα ώθηση προς τα 30.000 δολάρια, το κορυφαίο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο θα πέσει σε επίπεδα που δεν έχουν καταγραφεί από τον Νοέμβριο του 2020. Επιπλέον, η πρόβλεψη γίνεται εν μέσω πρόσφατης τραπεζικής κρίσης με την κατάρρευση των Silvergate Bank, Silicon Valley Bank και Signature Bank στις Ηνωμένες Πολιτείες και την αναγκαστική εξαγορά της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας στην Ελβετία, της Credit Suisse, από την UBS.

Ο Soloway δήλωσε σε συνέντευξή του στο Kitco News στις 29 Μαρτίου ότι η συνεχιζόμενη τραπεζική κρίση είχε ως αποτέλεσμα την απόσυρση κεφαλαίων από τις τράπεζες και την επένδυσή τους σε bitcoin, γεγονός που συνέβαλλε στο πρόσφατο ράλι του. Ωστόσο, όπως ανέφερε καθώς θα σταθεροποιείται το χρηματοπιστωτικό σύστημα, η τιμή του bitcoin θα υποχωρεί και πιθανότατα θα πέσει έως και στα $9.000 το 2023.

«Πρόκειται για την οικονομική κρίση 2.0 (σ.σ. τη συνέχεια της οικονομικής κρίσης). Δεν ξέρουμε πόσο άσχημα θα εξελιχθεί… δυνητικά είναι σαν μια στιγμή Lehman».

Και πρόσθεσε:

«Μέχρι το τέλος του έτους νομίζω ότι θα φτάσει τουλάχιστον τα $12.000-$13.000. Το βασικό είναι η αβεβαιότητα καθώς πρέπει ακόμη να περιμένουμε τις κανονιστικές ρυθμίσεις. <…> Σε τελική ανάλυση, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου οι κανονισμοί εξακολουθούν να κρατούν μακριά το μεγάλο χρήμα και ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να υπόκεινται στον απόλυτο φόβο».

 

 

Στο παρελθόν η πτώση του bitcoin συμβάδιζε με εκείνη του χρηματιστηρίου

Ο Soloway, που προέβλεψε σωστά τον πυθμένα του bitcoin το 2021 και μετρά δύο δεκαετίες επαγγελματικής εμπειρίας στο trading, δήλωσε ότι ιστορικά, σε περιόδους οικονομικής ύφεσης η τιμή του bitcoin μειώνεται παράλληλα με το χρηματιστήριο. Επομένως, εάν ο δείκτης S&P καταγράψει σημαντικές απώλειες, το bitcoin πιθανότατα θα ακολουθήσει την ίδια πορεία.

Όπως ανέφερε:

«Iστορικά, αν κοιτάξετε την πορεία του bitcoin, έχει σημειώσει πτώση όταν το χρηματιστήριο σημειώνει πτώση. Εάν ο S&P υποχωρήσει όσο νομίζω, το bitcoin θα τον ακολουθήσει στην πτώση».

Παρότι βραχυπρόθεσμα η στάση του Soloway είναι αμυντική (bearish), μακροπρόθεσμα παραμένει ανοδική (bullish) και πιστεύει ότι μετά την πτώση εξαιτίας της συνεχιζόμενης τραπεζικής κρίσης και του πιθανού sell-off στο χρηματιστήριο μετοχών, η τιμή του bitcoin θα ανακάμψει και θα συνεχίσει τη μακροπρόθεσμη άνοδική του τροχιά.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.