Στο χαμηλότερο επίπεδό του από τις 17 Μαρτίου υποχώρησε το BTC μετά τη μήνυση της Επιτροπής CFTC κατά του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Binance για φερόμενες ρυθμιστικές παραβιάσεις, ενώ η τιμή του νομίσματος Binance (BNB) σημείωσε πτώση κατά 5%.


Κάτω από τα $27.000 έπεσε το bitcoin (BTC) μετά την κατάθεση αγωγής από την αμερικανική Επιτροπή Προθεσμιακών Συναλλαγών Βασικών Εμπορευμάτων (CFTC) εναντίον της Binance και του ιδρυτή της Changpeng Zhao, σύμφωνα με την οποία το ανταλλακτήριο πρόσφερε εν γνώσει του μη καταχωρημένα παράγωγα κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ κατά παράβαση της ομοσπονδιακής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με στοιχεία του TradingView, το ζευγάρι BTC/USD στο ανταλλακτήριο Coinbase σημείωσε πτώση στα $26.525, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 17 Μαρτίου. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σε όρους κεφαλαιοποίησης υποχώρησε έως και 3,1% τις τελευταίες 24 ώρες και πλέον διαπραγματεύεται λίγο κάτω από τα $27.000.

«Από όσο μπορώ να εκτιμήσω, η είδηση προκάλεσε μια αντίδραση "άντε, πάλι τα ίδια" στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων», δήλωσε ο αναλυτής του StockCharts.com, Julius de Kempenaer.

Ο Kempenaer είπε ότι η αγωγή κατά του Binance είναι «πολύ πιθανό» να οδήγησε την τιμή του BTC χαμηλότερα. Ωστόσο, πρόσθεσε, ότι οι «επιπτώσεις της αγωγής είναι ασαφείς», παρότι αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα αυξημένου ρυθμιστικού ελέγχου, κάτι που ο κλάδος των κρυπτονομισμάτων παρακολουθεί στενά. Ο Kempenaer δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πτώσης του bitcoin στο προηγούμενο επίπεδο διάσπασης κοντά στα $25.000.

 

 

«Όσο διατηρείται αυτό το επίπεδο, η διάσπαση του μακροπρόθεσμου πυθμένα είναι ακόμα στο παιχνίδι», δήλωσε ο ίδιος προσθέτοντας ότι «η διάσπαση της ισχυρής αντίστασης μεταξύ $29.000 και $32.000 θα είναι αυτή που θα ανοίξει το δρόμο για μια δυναμική ανοδική κίνηση ψηλότερα».

Η ειδήση της μήνυσης κατά του Binance αιφνιδίασε τους επενδυτές που στοιχημάτιζαν σε άνοδο της τιμής και σύμφωνα με στοιχεία της Coinglass (https://www.coinglass.com/LiquidationData) ρευστοποιήθηκαν θέσεις long στο BTC αξίας περίπου 39 εκατ. δολαρίων.

Στην αγωγή που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Ιλινόις, η CFTC χαρακτηρίζει ως «εμπορεύματα» διάφορα κρυπτονομίσματα, μεταξύ των οποίων το BTC, το ether (ETH), το litecoin (LTC), το tether (USDT) και το Binance USD (BUSD), ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) Gary Gensler έχει χαρακτηρίσει ως «τίτλους» τα tokens που λειτουργούν με πρωτόκολλο Proof-of-Stake.

Το ETH, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, υποχώρησε κάτω από τα $1.700 δολάρια για να ανακάμψει στη συνέχεια στα $1.712, καταγράφοντας πτώση 3,6% από την Κυριακή. Το BNB, το token του δικτύου blockchain BNB Chain που ξεκίνησε από την Binance, σημείωσε πτώση άνω από 5% στα περίπου $310 από περίπου $327 μία μέρα νωρίτερα. Το Litecoin (LTC) διαπραγματεύονταν με πτώση σχεδόν 4,8%.

Σύμφωνα με τον Riyad Carey, αναλυτή στην Kaiko, η ρυθμιστική ασάφεια είναι ένας παράγοντας «ανησυχίας» για την πορεία των αγορών και ειδικά οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί που διατυπώνει στη μήνυσή της η CFTC.

«Το Binance είναι μακράν το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο και επομένως έχει τεράστιο αντίκτυπο στις αγορές», δήλωσε ο Carey στο CoinDesk, αν και όπως επισήμανε η πτώση στις αγορές δεν ήταν «πολύ σοβαρή», δεδομένης της σημασίας της είδησης.

Πτώση σημείωσαν και κάποιες μετοχές που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση όπως οι μετοχές του ανταλλακτηρίου Coinbase (COIN) και της εταιρείας εξόρυξης bitcoin Marathon Digital Holdings (MARA) που υποχώρησαν κατά 8% και 6%, αντίστοιχα.

Οι αγορές μετοχών ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας με μικτά πρόσημα με τον S&P 500 και τον Dow Jones να σημειώνουν άνοδο κατά 0,16% και 0,6%, αντίστοιχα, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,47%.

Στην χρηματιστηριακή επικαιρότητα κυριάρχησε η είδηση ότι η περιφερειακή τράπεζα First Citizens BancShares θα προχωρήσει στην εξαγορά του μεγαλύτερου μέρους της δραστηριότητας της Silicon Valley Bank.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.