Η επιστροφή της bull market (ανοδική αγορά) του bitcoin γίνεται, σύμφωνα με τον Rekt Capital, με την τιμή του να αντιγράφει προηγούμενα μοτίβα κίνησης.


Οι τελευταίες αναλύσεις δείχνουν ότι υπολείπονται μόνο λίγες μέρες πριν ξεκινήσει μια νέα ανοδική μακροοικονομική τάση για το bitcoin (BTC).

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο δημοφιλής αναλυτής και trader Rekt Capital επισήμανε ένα βασικό μηνιαίο κλείσιμο που βρίσκεται σε εξέλιξη για το ζευγάρι BTC/USD.

 

 

Η κίνηση της τιμής BTC μιμείται προηγούμενους κύκλους

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο να μετατρέψει τα $28.000 σε στήριξη, η τιμή του BTC βρίσκεται σταθερά σε πορεία εγκατάλειψης της bear market, σύμφωνα με τον Rekt Capital, ο οποίος στις 26 Μαρτίου παρουσίασε μια αισιόδοξη εικόνα για το πώς θα ολοκληρώσει τον μήνα το ζευγάρι BTC/USD.

Τα πρόσφατα κέρδη του ζευγαριού το έθεσαν πάνω από την μακροοικονομική πτωτική τάση που έχει διαμορφωθεί από την εποχή του ιστορικού του υψηλού το 2021, αλλά το κλείσιμο του Μαρτίου θα είναι δυνητικά ο πρώτος σχηματισμός κεριού σε επίπεδο μήνα πάνω από τη γραμμή τάσης.

Όπως έγραψε ο Rekt Capital στην ανάρτησή του «Το επόμενο Σάββατο, το μηνιαίο κερί του BTC θα έχει κλείσει πάνω από την πτωτική μακροοικονομικά τάση επιβεβαιώνοντας μια νέα bull market».

Το συνοδευτικό διάγραμμα της ανάρτησης συνέκρινε τη συμπεριφορά της τιμής το 2023 με εκείνη των προηγούμενων κύκλων και υπονοεί ότι το bitcoin κατευθύνεται προς νέο ιστορικό υψηλό αφού έχει θέσει το χαμηλό της bear market. Εάν πράγματι ισχύει αυτό, το χαμηλό του κύκλου θα είχε σημειωθεί τον Νοέμβριο του 2022, αμέσως μετά την κατάρρευση του FTX, όταν το BTC/USD έφτασε τα $15.600.

Σε επόμενη ανάρτησή του επανέλαβε ότι το τρέχον μηνιαίο κερί ταιριάζει με το μοτίβο που ακολουθεί ιστορικά το bitcoin όταν διασπά τις μακροοικονομικά καθοδικές τάσεις.

«Παρατηρήστε πώς στα κεριά #BTC που διασπούν τις πτωτικές μακροοικονομικά τάσεις είχαν σχηματιστεί ανάποδα φυτίλια (κίτρινοι κύκλοι) τις προηγούμενες φορές. Το τρέχον μηνιαίο κερί δεν διαφέρει από αυτά $BTC #Crypto #Bitcoin»

Χωρίς ανατροπή στα $28.000

Εν τω μεταξύ, η πορεία της τιμής του bitcoin το Σαββατοκύριακο δεν ξεκαθάρισε την κατάσταση, καθώς κινήθηκε σταθεροποιητικά και η άνοδος πάνω από τα $28.000 παραμένει το αξιοσημείωτο γεγονός εδώ και αρκετές ημέρες. Ωστόσο η τιμή έχει υποχωρήσει και πάλι κάτω από αυτό το επίπεδο, όπως δείχνουν τα στοιχεία.

Σύμφωνα με τον δημοφιλή λογαριασμό ανάλυσης Skew είχαμε τη χαρακτηριστική συμπεριφορά συναλλαγών των Σαββατοκύριακων, με τη συνολικά χαμηλότερη ρευστότητα να μπορεί πιο εύκολα να μετακινήσει την spot τιμή.

Αναλύοντας τα πιθανά σενάρια, ο trader Crypto Chase προσδιόρισε τα $28.600 ως το επίπεδο διάσπασης, ενώ στο πάνω σκέλος του επιπέδου τα $33.000 προσδιορίστηκαν ως το σημείο «σημαντικής αντιστροφής».

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.