Η ζήτηση bitcoin στην αγορά παραγώγων εκμεταλλεύεται τις εισροές λόγω της τραπεζικής κρίσης - Η πίεση πωλήσεων μπορεί να περιορίσει το τελευταίο ράλι και να προκαλέσει ρευστοποιήσεις από τους long και αποχώρηση των επενδυτών.


Οι επενδυτές, αλλά και όσοι αναζητούν τεκμηρίωση για τις αποφάσεις τους, μπορούν να μάθουν πολλά για τη ζήτηση του bitcoin [BTC] και ειδικά στην αγορά παραγώγων από την πορεία της αγοράς αυτόν τον μήνα.

Η ανάκαμψη του bitcoin από τις 10 Μαρτίου και το άλμα που ακολούθησε τροφοδοτήθηκε από την αύξηση της συσσώρευσης λόγω της απώλειας εμπιστοσύνης στον τραπεζικό τομέα. Η υψηλότερη εμπιστοσύνη ήταν ιδιαίτερα εμφανής στην αγορά παραγώγων. Τόσο οι μετρήσεις των θέσεων ανοιχτού ενδιαφέροντος όσο και του ρυθμού εισροών της Binance ανέκαμψαν δυναμικά στις 12 Μαρτίου και μέχρι τις 19 Μαρτίου είχαν σημειώσει νέο μηνιαίο υψηλό.

Και οι δύο μετρήσεις επιβεβαιώνουν τις ισχυρές εισροές ζήτησης από την αγορά παραγώγων. Τι γίνεται όμως με τη ζήτηση για μόχλευση; Ο ρυθμός μόχλευσης του bitcoin κατέγραψε κινητικότητα περίπου την ίδια στιγμή με την αγορά άλλων παραγώγων, σημειώνοντας μικρή αύξηση, γεγονός που μπορεί να υποδηλώνει ότι η εμπιστοσύνη της αγοράς εξακολουθεί να μην είναι τόσο μεγάλη. Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι παραμένουν σχετικά λίγοι εκείνοι που είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν τη μόχλευση.

Το καλύτερο ίσως παράδειγμα της επίδρασης του επιπέδου μόχλευσης στην αγορά είναι ο αντίκτυπός του στις αλλαγές των τιμών. Για παράδειγμα, οι ρευστοποιήσεις long θέσεων εκτινάχθηκαν στο 304,54% στις 22 Μαρτίου λόγω της αύξησης των πιέσεων πώλησης. Επιπλέον, οι shorts θέσεις υποχώρησαν τις τελευταίες ημέρες με αξιοσημείωτα περιθώρια.

 

 

Επανεμφάνιση της bear αφήγησης για το bitcoin

Οι ρευστοποιήσεις των long θέσεων μειώθηκαν απότομα τις τελευταίες 24 ώρες και αυτό μπορεί να οφείλεται στην έξοδο των επενδυτών από τις θέσεις τους, ειδικά τώρα που το bitcoin αντιμετωπίζει μια ανοδική γραμμή αντίστασης με την επιστροφή της πίεσης πώλησης πάνω από το επίπεδο των $28.000.

Επίσης, σύμφωνα με τους δείκτες σχετικής ισχύος (RSI) και ροής χρήματος (MFI) το BTC φλερτάρει με συνθήκες υπεραγοράς, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες οι πιέσεις πώλησης να ρίξουν την τιμή και παράλληλα εξηγεί γιατί οι traders αποχωρούν από τις θέσεις τους.

Οι εκροές από τις διευθύνσεις «φαλαινών» αυξάνει περαιτέρω τον κίνδυνο μεγαλύτερων πιέσεων πωλήσεων. Στις 20 Μαρτίου σημειώθηκε κορύφωση στις διευθύνσεις που κατέχουν πάνω από 1.000 BTC και έκτοτε έχουν περιορίσει σημαντικά τα υπόλοιπά τους, κάτι που σημαίνει ότι οι «φάλαινες» εξαργυρώνουν τα βραχυπρόθεσμα κέρδη τους.

Τα παραπάνω υπογραμμίζουν τις αυξημένες πιθανότητες που έχουν οι «αρκούδες» να πιέσουν προς τα κάτω την τιμή του bitcoin τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, αυτό θα εξαρτηθεί από το αν θα υπάρξουν νέα γεγονότα που θα μπορούν να επιταχύνουν ένα ενδεχόμενο selloff ή τη διατήρηση της τιμής στα τρέχοντα επίπεδα. Εφόσον συμβεί το δεύτερο και η τιμή διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα, τότε ο επόμενος σημαντικός στόχος βρίσκεται στο εύρος των $30.000.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.