Τα on-chain στοιχεία για το bitcoin (BTC) αποκάλυψαν ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία των κρυπτονομισμάτων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Glassnode τα bitcoin που έχουν ξεπεράσει τα 10 χρόνια από τότε που ήταν ενεργά τελευταία φορά ανέρχονται στο ιστορικό υψηλό των 2.673.268 BTC.


Επιπλέον, το ποσοστό του αποθέματος που είναι ανενεργό για τουλάχιστον πέντε χρόνια επίσης σημειώνει ιστορικό υψηλό και επί του παρόντος βρίσκεται στο 28,468%.

Τα στοιχεία αυτά υπογραμμίζουν τη νοοτροπία μακροπρόθεσμης κατοχής και διακράτησης μεταξύ των επενδυτών bitcoin, ενώ παρέχουν πληροφορίες για τη συνολική υγεία του οικοσυστήματος bitcoin.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι πολλοί κάτοχοι bitcoin υιοθετούν μια μακροπρόθεσμη επενδυτική στρατηγική. Αυτή η προσέγγιση, που είναι γνωστή στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων, ως «HODLing», συνίσταται στη διακράτηση του ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου παρά τις διακυμάνσεις της αγοράς και τη βραχυπρόθεσμη αστάθεια. Υιοθετώντας αυτή τη στρατηγική οι επενδυτές δείχνουν εμπιστοσύνη στη μακροπρόθεσμη αξία και τις προοπτικές του bitcoin τόσο ως επένδυσης όσο και ως καταφυγίου αξίας.

Η αυξανόμενη αδράνεια στο απόθεμα bitcoin μπορεί να θεωρηθεί ως θετική ένδειξη για την αγορά, καθώς τα αδρανή νομίσματα υποδηλώνουν λιγότερες πιθανότητες πώλησης, γεγονός που συμβάλει στη συνολική σταθερότητα της αγοράς. Επιπλέον, η αύξηση των αδρανών νομισμάτων υποδηλώνει ότι πολλοί επενδυτές πιστεύουν στις μακροπρόθεσμες προοπτικές του bitcoin και έχουν επιλέξει να τα διατηρήσουν την κατοχή τους εν αναμονή της μελλοντικής τους αύξησης.

 

 

Όμως και για την αγορά η αύξηση των αδρανών νομισμάτων αποτελεί ένδειξη γενικότερης ωρίμανσης και καθώς περισσότεροι επενδυτές υιοθετούν την μακροπρόθεσμη στρατηγική της διακράτησης, αυξάνεται η σταθερότητα του ευρύτερου περιβάλλοντος και προσελκύονται περισσότεροι θεσμικοί επενδυτές.

Επιπλέον, τα στοιχεία αυτά αυξάνουν το αίσθημα ασφάλειας σε τρέχοντες και δυνητικούς επενδυτές καθώς δείχνουν ότι ένα μεγάλο μέρος του αποθέματος bitcoin βρίσκεται στην κατοχή εκείνων που πιστεύουν στη μελλοντική του απόδοση. Αυτό, μπορεί να ενθαρρύνει νέους επενδυτές να εισέλθουν στο χώρο και να εδραιώσουν περαιτέρω το status του bitcoin ως νόμιμη επένδυση και καταφύγιο αξίας.

Το ιστορικό υψηλό στα αδρανή αποθέματα bitcoin αποδεικνύει την μακροπρόθεσμη εμπιστοσύνη των επενδυτών στο κρυπτονόμισμα και καθώς η αγορά συνεχίζει να ωριμάζει, θα μπορούσε να συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο σταθερού περιβάλλοντος για τους σημερινούς και τους δυνητικούς επενδυτές του.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται στον απόηχο της είδησης για τη μετακίνηση στις 16 Μαρτίου 40.141 bitcoin από 254 διευθύνσεις αξίας $1,05 δισ. σε μία μόνο συναλλαγή το κόστος της οποίας ανήλθε στα $87 ή στο 0.000008285714285714285% του ποσού που μετακινήθηκε αποδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα του bitcoin στις μεγάλες συναλλαγές και διακανονισμούς.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.