Το bitcoin έχει αναδειχθεί σε ένα δημοφιλές επενδυτικό περιουσιακό στοιχείο από την αρχή της δημιουργίας του το 2009 και τα στοιχεία δείχνουν ότι οι Holders (οι κάτοχοι που διατηρούν μακροπρόθεσμα τις τοποθετήσεις τους) καταγράφουν κέρδη στις περισσότερες ημέρες συναλλαγών.


Σύμφωνα με το Blockchain.com, οι κάτοχοι του bitcoin καταγράφουν κέρδη στο 88,50% των 4.593 ημερών που το κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται. Τα στοιχεία αυτά αμφισβητούν το αφήγημα για υποτίμηση της αξίας του εξαιτίας της μεταβλητότητας των κρυπτονομισμάτων, αποδεικνύοντας ότι η κατοχή bitcoin είναι μακροπρόθεσμα κερδοφόρα.

Η κερδοφορία του bitcoin μπορεί να αποδοθεί στην περιορισμένη συνολική προσφορά του και στην αδιάλειπτη παγκόσμια χρηστικότητά του. Αυτοί οι παράγοντες συνέβαλαν στη μετατροπή του σε καταφύγιο αξίας, ενώ οι επιδόσεις του ιστορικά επιβεβαιώνουν τις δυνατότητές του ως κερδοφόρα επένδυση. Ωστόσο, οι επενδυτές στο bitcoin θα πρέπει να κατανοούν τους κύκλους της αγοράς για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους και να αποφύγουν τις αγορές όταν η τιμή του βρίσκεται στα υψηλά και τις πωλήσεις όταν αυτή υποχωρεί.

 

 

Από τις 4.593 ημέρες διαπραγμάτευσης, μόνο οι 531 ή το 11,56% δεν ήταν κερδοφόρες για τους μακροπρόθεσμους κατόχους. Οι ημέρες αυτές ήταν στο διάστημα μεταξύ 28 Δεκεμβρίου 2022 και 12 Ιουνίου 2022, κατά τις οποίες το bitcoin βρίσκονταν πάνω από το εύρος των $26.246,58 και $28.344,5, γεγονός που υπογραμμίζει τη σημασία της κατανόησης των κύκλων της αγοράς.

Κάποιοι επενδυτές προτιμούν να διακρατούν μακροπρόθεσμα το κρυπτονόμισμα, ενώ άλλοι πραγματοποιούν καθημερινές συναλλαγές σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων επιδιώκοντας σταθερά κέρδη.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από την επενδυτική στρατηγική, η κατανόηση των κύκλων και των τάσεων της αγοράς είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή κινδύνων.

Στην κατηγορία των κινδύνων εντάσσονται και οι ευπάθειες στα συστήματα ασφάλειας που πρόσφατα ανακάλυψε η General Bytes με αποτέλεσμα η εταιρεία κατασκευής των ΑΤΜ Bitcoin να αναγκαστεί να κλείσει τις υπηρεσίες cloud για να εμποδίσει την πρόσβαση εισβολέων στα hot wallets των χρηστών της. Ο Karel Kyovsky, ιδρυτής της General Bytes, δήλωσε ότι οι πολλαπλοί έλεγχοι ασφαλείας από το 2021 δεν είχαν εντοπίσει τις συγκεκριμένες ευπάθειες.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.