Στην πρόσφατη τραπεζική κρίση το bitcoin «κινήθηκε με πολύ διαφορετικό τρόπο» συγκριτικά με τις μετοχές και αυτό εντυπωσίασε την Cathie Wood.


Η CEO της ARK Invest, Cathie Wood, εκτιμά ότι η αντίδραση του bitcoin (BTC) στην τρέχουσα τραπεζική κρίση θα «προσελκύσει περισσότερους θεσμικούς επενδυτές» στην αγορά.

Μιλώντας στο Bloomberg στις 21 Μαρτίου, η Wood δήλωσε ότι «Το γεγονός ότι το bitcoin κινήθηκε με πολύ διαφορετικό τρόπο και ιδιαίτερα από τις αγορές μετοχών, ήταν αρκετά διδακτικό».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Oliver Linch, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Bittrex, αυτό, μπορεί να συμβαίνει ήδη, καθώς όπως είπε σε συνέντευξή του στο The Wolf Of All Streets Podcast  πολλές μεγάλες τράπεζες είχαν αγοράσει κρυπτονομίσματα ως επένδυση πολύ πριν από την πρόσφατη τραπεζική κρίση:

«Το βασικό θέμα συζήτησης αυτής της bear market είναι το θεσμικό ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα. Κάθε μεγάλη τράπεζα διαθέτει πλέον ένα τμήμα κρυπτονομισμάτων, όχι μόνο για συναλλαγές, αλλά και για συνεργασίες».

Ωστόσο, όπως σημείωσε, παραμένει ακόμα το χάσμα μεταξύ των παραδοσιακών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των εταιρειών κρυπτογράφησης που δημιουργεί εμπόδια στη θεσμική υιοθέτηση.

«Ιστορικά, αυτοί οι μεγάλοι παίκτες ήταν εκείνοι που πρωτοστατούσαν στην καινοτομία», είπε, υποστηρίζοντας ότι τη δεδομένη στιγμή οι δύο πλευρές είναι εγκλωβισμένες στο ρόλο τους και η «μεγάλη αλλαγή» δεν θα συμβεί εάν δεν σταματήσουν να πολεμούν μεταξύ τους για το ποια θα επικρατήσει.

«Δεν είναι κρυπτονομίσματα εναντίον της Goldman Sachs ή κρυπτονομίσματα εναντίον των θεσμικών. Είναι ένας αγώνας για το ποιος μπορεί να κάνει καλύτερα τα κρυπτονομίσματα».

 

 

Σχετικά με τον αντίκτυπο του θεσμικού ενδιαφέροντος στην τιμή του bitcoin, η Wood εξήγησε ότι η πρόβλεψη της ARK Invest για τη τιμή του BTC στο $1-1,5 εκατ. μέχρι το 2030 έγινε με βάση την ανάλυση κατανομής του BTC σε θεσμικούς επενδυτές, σύμφωνα με την οποία οι περισσότερες εταιρείες θα έχουν στα επενδυτικά τους χαρτοφυλάκια τοποθετήσεις σε BTC που θα κυμαίνονται από 2,5 % έως 6,5%.

«Αυτό είναι το είδος των τοποθετήσεων που κάνουν σε αναδυόμενες, νέες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, όπως ήταν ακίνητα τη δεκαετία του '70 και οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης τη δεκαετία του '80 και του '90», πρόσθεσε η Wood.

Ο Linch, από την άλλη πλευρά, εκτιμά ότι η «επιθετική» θεσμική υιοθέτηση θα συμβεί όταν οι ευκαιρίες γίνουν πιο εύκολα αναγνωρίσιμες:

«Δείξτε τους τον τρόπο που μπορεί να γίνει και να τους αποφέρει χρήματα και σας εγγυώμαι ότι δεν θα σταθούν εμπόδιο σε αυτό. Θα πατήσουν γκάζι για να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία».

Μετά την κατάρρευση των τριών τραπεζών (Silvergate Bank, Silicon Valley Bank και Signature Bank) το κλίμα για το bitcoin είναι θετικό με την τιμή του να έχει αυξηθεί κατά 43,6% από τις 11 Μαρτίου και το τελευταίο χαμηλό του. Σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinGecko την ίδια περίοδο η ευρύτερη αγορά των κρυπτονομισμάτων σημείωσε άνοδο 25,3%.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.