Άνοδο πάνω από τα $26.000 σημειώνει το bitcoin, εν μέσω προσδοκιών για ισχυρό ράλι και καθώς η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ προχωρά σε τύπωμα χρήματος.


Ισχυρή ανοδική κίνηση αναμένεται για την τιμή του bitcoin καθώς ξεπέρασε και πάλι τα 26.000 δολάρια εν μέσω της τραπεζικής κρίσης και της χαλάρωσης των μακροοικονομικών επιπτώσεων. Οι επενδυτές περιμένουν μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) καθώς προχωρά σε έκτακτη χρηματοδότηση των τραπεζών για να αντιμετωπίσουν τις προηγούμενες επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης παρά τη σταθεροποίηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη και υποβαθμίζοντας το ενδεχόμενο μετάδοσης της τραπεζικής κρίσης των ΗΠΑ στις ευρωπαϊκές τράπεζες. Εν τω μεταξύ, οι μετοχές και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ανακάμπτουν μετά το σωσίβιο χρηματοδότησης των $54 δισ. που έλαβε η Credit Suisse από την ελβετική Κεντρική Τράπεζα και την αύξηση του ισολογισμού της Fed κατά 300 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τα on-chain στοιχεία οι βασικοί δείκτες των bitcoin και ethereum της Coinbase σημείωσαν άνοδο μετά την κατάρρευση των αμερικανικών περιφερειακών τραπεζών, αποτυπώνοντας την ισχυρή αγοραστική πίεση από τους επενδυτές στις ΗΠΑ. Αρκετοί απέσυραν τα χρήματά τους από τις τράπεζες για να τα επενδύσουν στην κρυπτογράφηση. Η κίνηση της τιμής του bitcoin δείχνει ότι διατηρεί ισχυρή στήριξη στο επίπεδο των $24.000 -$25.000 και φαίνεται ότι διαθέτει τη δυναμική για τη διάσπαση των $25.000, ενώ ο βασικός δείκτης της Coinbase σημειώνει και πάλι άνοδο.

 

 

Οι αναλυτές «βλέπουν» ισχυρή ανοδική κίνηση

Ο δημοφιλής αναλυτής Skew αποκάλυψε ότι το Spot Orderbook Movements της Binance για το BTC δείχνει ξεκάθαρα ότι υπάρχουν εντολές αγοράς για να ωθήσουν την τιμή του Bitcoin υψηλότερα. Συνήθως, οι εντολές αγοράς προσελκύουν αγοραστές των Perpetual (συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης χωρίς λήξη) για να καλύψουν τις προγενέστερες εντολές spot πώλησης.

Ο κρυπτο-αναλυτής Ali Martinez προβλέπει νέα ανοδική κίνηση το Σαββατοκύριακο, εφόσον σχηματιστεί το τεχνικό μοτίβο «Bullish Megaphone».

Ο αναλυτής Michael van de Poppe προβλέπει νέα ανοδική πορεία για το bitcoin και το ethereum και στην τρέχουσα συγκυρία η εκτίμησή του είναι ανοδική. Όπως αναφέρει οι traders θα πρέπει να παρακολουθούν τα μακροοικονομικά δεδομένα και το αμερικανικό δολάριο που θα καθορίσουν το επόμενο μεγάλο άλμα. Ο ίδιος πιστεύει ότι η αγορά θα συνεχίσει την προηγούμενη άνοδο και το BTC θα φτάσει σύντομα τα $30.

Εφόσον το bitcoin ολοκληρώσει την εβδομάδα πάνω από τον κινητό μέσο όρο 200 εβδομάδων στα $25.300, θα επιβεβαιώσει την ανοδική κίνηση πάνω από τα $26.000 και την πορεία προς το ψυχολογικό όριο των $30.000.

Επί του παρόντος η τιμή του BTC βρίσκεται στα $26.460 με τους επενδυτές να παραμένουν bullish εν μέσω αναφορών για τύπωμα χρήματος από τη Fed. Ανοδικά κινείται και το Ethereum με την τιμή του να βρίσκεται στα $1.718.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.