Εν μέσω της γενικευμένης αναταραχής στην αγορά ο ρυθμός εισροών bitcoin (BTC) στα ανταλακτήρια κρυπτονομισμάτων είναι εντυπωσιακός όπως δείχνουν τα on-chain στοιχεία.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Glassnode η καθαρή αξία μεταφοράς BTC στα ανταλλακτήρια έφτασε τα 547,6 εκατ. δολάρια, που είναι η υψηλότερη θετική εισροή BTC σε κεντρικά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων από τις 10 Μαΐου 2022 — όταν καταγράφηκαν εισροές ύψους 936 εκατ. δολαρίων.

Η αξιοσημείωτη αύξηση εισροών στα ανταλλακτήρια συνήθως θεωρείται πτωτική ένδειξη στην αγορά με το σκεπτικό ότι η κατάθεση μεγάλων ποσών BTC στα ανταλλακτήρια από επενδυτές και traders υποδηλώνει την πρόθεσή τους να πουλήσουν τις συμμετοχές τους.

Αυτό μπορεί οφείλεται σε διάφορους παράγοντες από το κλίμα της αγοράς και τις ανησυχίες για ρυθμιστικούς περιορισμούς, έως τις μακροοικονομικές εξελίξεις και την αποκόμιση κερδών. Η αύξηση της πίεσης πωλήσεων μπορεί να οδηγήσει σε απότομη πτώση της τιμής του bitcoin, καθώς η αγορά κατακλύζεται με πλεονάζουσα προσφορά.

Με τη σειρά της η πτώση της τιμής μπορεί να προκαλέσει κύμα ρευστοποιήσεων, ιδιαίτερα μεταξύ εκείνων που διατηρούν long θέσεις με μόχλευση, επιδεινώνοντας περαιτέρω το πτωτικό κλίμα και καθώς όλο και περισσότεροι traders θα προσπαθούν να μειώσουν τις ζημιές τους εγκαταλείποντας τις θέσεις τους, εντείνοντας τις πιέσεις πώλησης και παγιώνοντας την πτωτική τάση.

 

 

Ωστόσο θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι παρότι οι σημαντικές εισροές στα ανταλλακτήρια μπορεί να υποδηλώνουν πτωτικό κλίμα στην αγορά, δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση ασφαλή προγνωστικό δείκτη επερχόμενης ύφεσης. Άλλωστε, η αγορά κρυπτονομισμάτων φημίζεται για τη μεταβλητότητά της και είναι εμφανώς απρόβλεπτη, καθώς είναι πολλοί οι παράγοντες που συμβάλλουν στην πορεία των τιμών. Ως εκ τούτου, απαιτείται ο ενδελεχής έλεγχος των επενδυτών πριν τη λήψη επενδυτικών αποφάσεων.

Επιπλέον, η αύξηση εισροών bitcoin στα ανταλλακτήρια μπορεί να αντιπροσωπεύει την πρόθεση των επενδυτών για διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου τους ή την πρόθεσή τους για staking («κλείδωμα» των bitcoin), δανεισμό ή συναλλαγή άλλων κρυπτονομισμάτων.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η αύξηση των εισροών θα μπορούσε να έχει ουδέτερη ή και ανοδική επίδραση στην αγορά, ανάλογα με τις τοποθετήσεις των επενδυτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνιδρυτής του Ethereum (ETH) Vitalik Buterin κατά τη διάρκεια της πρόσφατης αναταραχής στην αγορά αγόρασε όπως δείχνουν τα στοιχεία του blockchain εκατοντάδες χιλιάδες USDC όταν η τιμή του είχε πέσει .

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.