Τον Μάρτιο του 2023, περισσότερα από 50.000 Bitcoin (BTC) αξίας 1 δισ. δολαρίων μετακινήθηκαν από διάφορα πορτοφόλια που είχαν κατασχεθεί από τις αμερικανικές αρχές. Οι μεταφορές έγιναν σε τρεις συναλλαγές, εκ των οποίων οι δύο ήταν εσωτερικές. Περίπου 9.861 BTC στάλθηκαν στο Coinbase, ενώ τα υπόλοιπα συγκεντρώθηκαν σε δύο διευθύνσεις.


Τα BTC είχαν κατασχεθεί από τις αμερικανικές αρχές τον Νοέμβριο του 2021 από το Silk Road, μια διαδικτυακή μαύρη αγορά και μία από τις πρώτες αγορές του darknet που αποδέχονταν πληρωμές σε bitcoin, συμβάλλοντας στη διάδοση της χρήσης κρυπτονομισμάτων. Το Silk Road ιδρύθηκε το 2011 από τον «Dread Pirate Roberts» το ψευδώνυμο του Ross Ulbricht. Κάποια από τα κατασχεθέντα BTC του Ulbricht είχαν δημοπρατηθεί από τις αμερικανικές αρχές τα προηγούμενα χρόνια.

Το 2014, ο γνωστός υποστηρικτής του bitcoin Tim Draper αγόρασε σχεδόν 30.000 BTC σε μία από αυτές τις δημοπρασίες. Τον Οκτώβριο του 2015 οι αμερικανικές αρχές είχαν δημοπρατήσει 21 μπλοκ των 2.000 BTC και ένα μπλοκ 2.341 BTC.

 

 

Παρότι είναι ο αριθμός των BTC που μετακινήθηκαν στην Coinbase είναι ένα μικρό μέρος των κατασχεθέντων 50.000 BTC το θέμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις και εικασίες στους χρήστες του Twitter με κάποιους να επισημαίνουν ότι εάν οι αμερικανικές αρχές προχωρούσαν στην πώληση των bitcoin του Silk Road αυτό θα μεταφράζονταν σε ισχυρή πίεση στην αγορά και κάποιους άλλους να διερωτώνται για το timing της πώλησης.

Αναμφισβήτητα η μετακίνηση μια τέτοιας ποσότητας bitcoin υπογραμμίζει τόσο το εύρος της υιοθέτησης και της χρήσης κρυπτονομισμάτων στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, όσο και την πιθανότητα χρήσης τους για παράνομες δραστηριότητες. Ωστόσο, η υφιστάμενη τεχνολογία των κρυπτονομισμάτων, το blockchain, παρέχει διαφάνεια και ασφάλεια παράλληλα με τη δυνατότητα παρακολούθησης των συναλλαγών και πρόληψης της απάτης.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.