Ο συνολικός αριθμός των «φαλαινών» στο bitcoin υποχώρησε σε χαμηλό τριετίας το Σάββατο 4/3 ωστόσο, αρκετές on-chain μετρήσεις ευνοούν τους «ταύρους» και υποδηλώνουν μια ανοδική τάση.


Αναλυτής της Santiment, σε ανάρτησή του στο YouTube, επεσήμανε τη μείωση του ενδιαφέροντος των «φαλαινών» για το Bitcoin [BTC] και το Ethereum [ETH]. Παρότι η τιμή του BTC σημείωσε άνοδο πριν λίγες ημέρες, οι «φάλαινες» συνέχισαν να αποσύρουν τις τοποθετήσεις τους, γεγονός που προκαλεί ανησυχία, καθώς θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω πτώση της τιμής του κορυφαίου κρυπτονομίσματος.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία της Glassnode στις 4 Μαρτίου ο συνολικός αριθμός των «φαλαινών» στο bitcoin ανέρχονταν στις 1.663 που είναι χαμηλό τριετίας.

 

 

Οι «φάλαινες» του ethereum ακολουθούν εκείνες του bitcoin;

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια τάση παρατηρήθηκε και στο διάγραμμα του Ethereum με τις «φάλαινες» να αποσύρουν τις τοποθετήσεις τους, παρά την άνοδο της τιμή. Ωστόσο, η κίνηση των «φαλαινών» στο ETH θα μπορούσε να οφείλεται σε διαφορετικούς λόγους, καθώς επίκειται η αναβάθμισης στη Σαγκάη και ενδεχομένως μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους σε συμβόλαια πονταρίσματος.

Η άλλη πλευρά

Ωστόσο, παρότι οι «φάλαινες» μείωσαν τις τοποθετήσεις τους, άλλες on-chain μετρήσεις είναι ανοδικές για το BTC. Για παράδειγμα, το απόθεμα BTC στα ανταλλακτήρια μειώθηκε σημαντικά και ταυτόχρονα αυξήθηκε το απόθεμα εκτός ανταλαλκτηρίων υποδηλώνοντας την εμπιστοσύνη της αγοράς στο BTC.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του CryptoQuant, οι καθαρές ροές του BTC στις ανταλλακτήρια ήταν χαμηλές συγκριτικά με τις τελευταίες επτά ημέρες, κάτι που ερμηνεύεται ως ενθαρυντικό καθώς υποδηλώνει μικρότερη πίεση πώλησης. Επιπλέον, ο δείκτης Binary CDD του BTC ήταν θετικός, πράγμα που σήμαινε ότι η κίνηση των μακροπρόθεσμων κατόχων τις τελευταίες επτά ημέρες ήταν μικρότερη του μέσου όρου, υποδηλώνοντας την πρόθεσή τους να διακρατήσουν το περιουσιακό στοιχείο.

Μία ακόμη ανοδική ένδειξη για το BTC είναι ότι ο Δείκτης Σχετικής Ισχύος (RSI) βρίσκεται σε θέση υπερπώλησης, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες ανόδου της τιμής τις επόμενες ημέρες. Επιπλέον, ο αριθμός των νέων διευθύνσεων σημειώνει υψηλό 21 μηνών, υποδηλώνοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο BTC.

Το ενδεχόμενο πτώσης δεν μπορεί να αποκλειστεί

Οι παραπάνω μετρήσεις στηρίζουν τις πιθανότητες ανόδου, αλλά υπάρχουν και μετρήσεις που υποδηλώνουν το αντίθετο. Ο δείκτης MVRV υποχώρησε στην πρόσφατη πτώση και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω πτώση της τιμής. Επιπλέον η ζήτηση στην αγορά παραγώγων φαίνεται να έχει επίσης μειωθεί με τα επιτόκια DyDx του BTC να υποχωρούν και τέλος έχει μειωθεί ο αριθμός των ενεργών πορτοφολιών που χρησιμοποιούνται για την αποστολή και λήψη νομισμάτων.

Το ερώτημα είναι οι επόμενες κινήσεις της τιμής του BTC που βρίσκεται στα 22.405 δολάρια με την κεφαλαιοποίηση της αγοράς του να ξεπερνά τα 431 δισ. δολάρια.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.