Το διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου 2020 και Ιανουαρίου 2022, τοποθετούνταν περισσότερα από 1.000 ΑΤΜ bitcoin και κρυπτονομισμάτων κάθε μήνα.


Τα ATM κρυπτονομισμάτων -μία από τις βασικές υποδομές για τη μαζική υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων- καταγράφουν δραστική μείωση φέτος. Τους πρώτους δύο μήνες του 2023, τα ΑΤΜ κρυπτονομισμάτων που εγκαταστάθηκαν παγκοσμίως μειώθηκαν κατά 412.

Από το 2014, ο συνολικός αριθμός των ΑΤΜ κρυπτονομισμάτων διατηρούσε σταθερά ανοδική τροχιά, εξυπηρετώντας απρόσκοπτα μετατροπές κρυπτονομισμάτων και παραστατικού χρήματος εκατομμυρίων χρηστών σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερο από ένα χρόνο, το διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου 2020 και Ιανουαρίου 2022, περισσότερα από 1.000 ΑΤΜ κρυπτονομισμάτων και bitcoin εγκαθίσταντο κάθε μήνα αλλά, η πτωτική αγορά (bear market) είχε άμεσο αντίκτυπο στην ανάπτυξή τους.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, για πρώτη φορά στην ιστορία, ο συνολικός αριθμός των ΑΤΜ κρυπτονομισμάτων σημείωσε καθαρή πτώση και το 2023 σημειώθηκε νέο χαμηλό μετά από δύο διαδοχικούς μήνες πτώσης στην εγκατάσταση νέων ΑΤΜ.

Τον Ιανουάριο του 2023, το παγκόσμιο δίκτυο ATM κρυπτονομισμάτων «έχασε» 289 μηχανήματα και η πτώση συνεχίστηκε και τον Φεβρουάριο με την απόσυρση επιπλέον 123 μηχανημάτων. Αρχικά, η συνεχιζόμενη πτώση αποδόθηκε στις γεωπολιτικές εντάσεις, τις απώλειες εσόδων και την παρατεταμένη πτωτική αγορά, αλλά, όπως φαίνεται, οφείλεται και στο γεγονός ότι οι πάροχοι υπηρεσιών δοκιμάζουν φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις.

 

 

Πρόσφατα, ο πάροχος ATM κρυπτονομισμάτων bitcoin, Depot, εγκατέστησε στα 7.000 μηχανήματα που διαθέτει λογισμικό BitAccess προκειμένου να μειώσει το λειτουργικό κόστος, που σχετίζεται με τα τέλη αδειοδότησης, κατά 3 εκατ. δολάρια ετησίως.

Από την άλλη πλευρά, ο γίγαντας πληρωμών Mastercard σε συνεργασία με την Binance ανακοίνωσε την κυκλοφορία στη Λατινική Αμερική μιας κάρτας για πληρωμές σε κρυπτονομίσματα.

Στο δελτίο τύπου ο Guilherme Nazar, γενικός διευθυντής της Binance Brazil, ανέφερε:

«Οι πληρωμές είναι μια από τις βασικές και πιο προφανείς χρήσεις των κρυπτονομισμάτων, ωστόσο η υιοθέτησή τους έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης».

Επιπλέον, ως προσφορά για το λανσάρισμά της, η κάρτα προσέφερε για επιλεγμένες αγορές έως και 8% επιστροφή μετρητών σε κρυπτονομίσματα και μηδενικές χρεώσεις για ορισμένες αναλήψεις από ATM.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.