Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Gary Gensler, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ, υποστήριξε ότι όλα τα κρυπτονομίσματα, εκτός από το bitcoin, είναι τίτλοι και, ως εκ τούτου, εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Αρχής.


Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) υποστήριξε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο New York Magazine, ότι όλα τα tokens κρυπτογράφησης εκτός από το bitcoin είναι τίτλοι και πρόσθεσε ότι σχεδόν κάθε συναλλαγή κρυπτονομισμάτων εμπίπτει ήδη στην αρμοδιότητα της SEC, εκτός από τις spot συναλλαγές σε bitcoin και τις αγορές και πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών με περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων. Ως εκ τούτου, όπως υποστηρίζει ο Gensler η Αρχή της οποίας ηγείται διαθέτει όλους τους απαραίτητους νομικούς μηχανισμούς για να εποπτεύει τον τομέα των κρυπτονομισμάτων.

Όπως είπε ο Gensler:

«Οτιδήποτε άλλο εκτός από το bitcoin… μπορείτε να βρείτε έναν ιστότοπο, μπορείτε να βρείτε μια ομάδα επιχειρηματιών και μπορεί να δημιουργήσουν τις νομικές τους οντότητες σε έναν offshore φορολογικό παράδεισο, μπορεί να έχουν ένα ίδρυμα και να κάνουν arbitrage καθιστώντας το δύσκολο στην εποπτεία, ή ούτω καθεξής.»

Και πρόσθεσε,

«Μπορεί να έχουν τις τοποθετήσεις τους αρχικά στο εξωτερικό και να ισχυριστούν ή να προσποιηθούν ότι θα χρειαστούν έξι μήνες για να επιστρέψουν στις ΗΠΑ. Αλλά ουσιαστικά, αυτά τα tokens είναι τίτλοι επειδή υπάρχει μια ομάδα στο κέντρο και το κοινό με βάση αυτή την ομάδα αναμένει κέρδη.»

 

 

Δικηγόροι του χώρου απορρίπτουν τους ισχυρισμούς του Gensler

Γνωστοί δικηγόροι και μέλη του χώρου της κρυπτογράφησης απορρίπτουν τους ισχυρισμούς του Gensler, όπως αναφέρει η Cointelegraph.

Σε ανάρτησή του ο δικηγόρος και επικεφαλής πολιτικής στην Blockchain Association, Jake Chervinsky, ανέφερε ότι η γνώμη του Gensler δεν είναι ο νόμος.

«Ο πρόεδρος Gensler προσπαθεί να προκαταβάλει υποστηρίζοντας ότι κάθε ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο εκτός από το bitcoin είναι τίτλος, αλλά είναι η γνώμη του και όχι ο νόμος. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν έχει την εξουσία να ρυθμίσει οποιοδήποτε από αυτά παρά μόνο εάν το κερδίσει δικαστικά. Για κάθε περιουσιακό στοιχείο, ξεχωριστά.»

Ο Logan Bolinger επίσης σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε «ότι οι απόψεις του Gensler για το τι είναι ή δεν είναι τίτλος δεν είναι νομικά δεσμευτικές». Ο ίδιος πρόσθεσε:

«Οι δικαστές –όχι οι πρόεδροι της SEC– καθορίζουν τελικά τι προβλέπει ο νόμος και πώς αυτός εφαρμόζεται».

«Φιλική υπενθύμιση ότι οι απόψεις του Gensler σχετικά με το τι είναι ή όχι τίτλος δεν είναι νομικά δεσμευτικές. Σε αυτή τη χώρα, οι δικαστές - όχι οι πρόεδροι της SEC - καθορίζουν τι προβλέπει ο νόμος και πώς αυτός εφαρμόζεται. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι σκέψεις του είναι άσχετες, αλλά δεν είναι δεσμευτικές.»

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.